Wednesday, October 26, 2016

# goodies bag murah # kisahsidairy.com

Paper bag Brown murah di Goodies Bag Murah

Assalamualaikum

Busy tu taklah busy sangat.Sebenarnya bulan 11 ni anak saudara aku yang sulung bakal berkahwin..Anak saudara belah suami..Kalau anak saudara belah aku ni semuanya kecil² belaka.Yang tua pun baru berumur 14 tahun..Kalau belah suami tu dah besar-besar.yang sulung ni adalah anak saudara yang pertama yang akan menamatkan zaman bujangnya..Perempuan pulak tu.haruslah parents dia nak buat yang terbaik untuk dia..Pulak tu dia adalah anak tunggal kepada akak ipar aku ni..Lagilah meriah kan.

So sebagai bapa saudara dan mak saudaranya ni,adalah sikit sumbangan walau tak mahal mana apa yang kami sponsor tu,tapi alhamdulillah..Niat nak sponsor tu pun dah nikmat..Masa mula-mula tu dok fikir apa yang nak diberikan pada dia..Yang penting of courselah masih di dalam budget kewangan kami kan.Kami sponsor 700 goodies bag untuk dia..
Mulalah aku dok survey apa yang ingin kami sponsor untuk dia kan..Tapi lately ni aku tengok ada satu majlis tu dia menggunakan Paper Brown sebagai goodies bag dan didalamnya diletakkan pelbagai jenis jajan dan kuih..So why not aku buat benda yang sama kan..Lagi satu,bila fikir-fikir nak bagi cenderahati tu,aku rasa better bagi makanan,orang boleh makan,dan tentu² lah tidak membazir..Bila dah banyak sangat orang bagi cenderahati kat rumah pun,tak tau dah nak letak mana..Bila kita berikan mereka makanan,confirmlah diorang akan habiskan..betul tak.

So,benda yang pertama aku fikir adalah mencari Bag yang bakal diisi jajan atau kuih muih..Aku memilih Paper Bag brown ni sebab ia murah dan tak membazir bagi aku..yelah..Ko bagi beg cantik pun,orang akan buang jugakkan...hahahaha...Tapi aku tak salahkan korang yang bagi beg-beg cantik tu, sebab itu semua under budget korang..Terpulang kepada masing-masing punya citarasa.

So,bila dah banyak aku survey,ada satu tempat yang bagi aku cukup murah untuk aku tempah.


paper brown bag




Goodies Bag Murah menyediakan perkhidmatan mencetak Brown paper bag secara exclusive untuk sebarang majlis yang diinginkan dengan harga yang sangat berpatutan..Dan yang bestnya,Free Doily Paper ko!! Bestkan..So jimat kat situ pembelian Doily paper.

Info sikit : Kalau korang nak beli sebarang benda yang memerlukan kos dan kuantiti,sila survey dulu ye..Sebelum aku memilih page ni untuk pembelian Paper bag brown ni,Dah banyak jugaklah aku survey..Ada yang murqah dan mahal.Cuma kalau murah tu,korang tengok jugaklah kualiti yang dihasilkan.

Design pulak korang boleh pilih design apa yang korang nak,atau korang boleh design sendiri gambar macam mana yang korang nak.Aku guna hitam putih je sebab tak cantik kalau bewarna kat kertas ni.
Atau korang boleh bagi idea kat mereka untuk mereka designkan untuk korang..Cuma perlu upah sikitlah kan.

Dah siap tempah dan terima 700pcs paper bag brown dengan free Doily paper..Syok wehh..
Untuk 700pcs ni aku beli dengan harga 
paper bag brown

Printing juga ambil masa dalam 2-3 hari lah kan mengikut order yang diterima..Kalau korang order sikit jadi kejaplah kot siapnya..See..siap dah Paperbag brown aku ni..So lepas ni aku share pulak dengan korang apa pulak yang aku isi kat dalam paper bag tu.

Untuk korang yang nak survey Goodies bag murah,boleh lah ke  fb page Goodies bag murah





6 comments:

  1. baguslah dapat yang murah ,,memang kena buat perbandingan harga

    ReplyDelete
  2. Sekarang ni kena rajin survey sebelum beli..sebab takut terkena yang cekik darah bab2 jual menjual ni

    ReplyDelete
  3. Betul.. Setuju tentang survey dlu sblum membuat keputusan untuk beli. Mana tau dapat harga lebih murah dan kualiti yang umppph!

    ReplyDelete
  4. Suka idea goodie bag macam ni nampak rustic

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81