Bawa Naura Ke Taman Tasik Layang-Layang

Monday, November 14, 2016

Assalamualaikum


Semalam,Bila babah Naura tak sihat,so ada masa lah nak spend time together.Dah lama tak bawa dia ke Tasik.Masa dia kecik-kecik dulu memang suka bawa dia ke sana.Start umi dan babah dah tak sama waktu cuti,so,jaranglah dapat habiskan masa kat luar.

Lepas balik dari berjumpa dengan babysitter baru Naura tu,terus plan nak ke sana.Masa tu pun dah petang jugak,dalam pukul 5.30 gitu.So ada masa satu jam je lagi nak main-main kat sana.

Masa datang tu dia tidur,so sempatlah mak dia ni bekalkan beli makanan..Sampai je,terus cari tempat lepak yang dekat dengan playground.As usual,memang ramailah orang beriadah kat sana.

Lepaskan dia dekat kawasan playground tu,kemain syok lagi dia..Tapi nak jugak heret umi dia jugak ke situ.Nak taknak umi dia ikutkan jelah,sebab risau dia jatuh.Naikkan kuda yang goyang-goyang sambil makan..alahaiii..sempat lagi nak makan jugak sambil goyang-goyangkan kuda tu.
Kesian anak umi dapat tengok dari jauh je...

Nak naikkan dia dekat gelongsor tu,ramai sangat budak-budak yang besar dok bermain..biasalah,kalau dah ramai-ramai tu,risau jugak kan nak letak dia kat situ,.So umi suruh dia tengok je dari jauh..Tunggu dah besar sikit baru boleh join abang-abang dan kakak-kakak tu main ye nak..

Berbalik pada jumpa babysitter baru tu,sebenarnya naura dah tak diasuh oleh babysitter lama.Babysitter lama dia tu kemain dok sayang lagi kat dia,,Tapi apa kan daya,jodoh takde dengan dia.Babysiiter dia nak pindah ke kawasan yang bukan laluan umi dia ke kerja.So terpaksa lah cari babysitter lain..Alhamdulillah..semalam dah pi berkenalan dengan babysitter baru dia...Syukur,anak-anak babysitter tu jenis penyayang dengan budak-budak..

Hari ni kira hari pertama dia dengan babysiiter baru..Belum lagi tanya macam mana keadaan dia sekarang ni..Harap dia ok lah hendaknya..



You Might Also Like

6 Orang Komen

  1. Hai Naura...inshaAllah Naura ok denfan babysitter baru...amin.

    ReplyDelete
  2. seronoknya naura, hehe

    salam singgah dari www.neezalife.com

    ReplyDelete
  3. sekali skala kena jugk bawak bdk2 ke taman kan.

    ReplyDelete
  4. susah kan ibu bekerja nie.. risau je nak hantar ke tpt pengasuh, tambah pula kalau dah biasa. Bila pikir, anak2 zaman sekarang kecil2 dah kne berdikari sbb parents nk pegi cari rezeki..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai