Tuesday, December 13, 2016

# memories # my family

Ambil angin Petang di Teluk Sengat Kota Tinggi

Assalamualaikum

Apa lagi yang membuatkan hati ni gembira bila dapat berkumpul dengan adik beradik..Apa tah lagi dapat berjalan bersama-sama..Menikmati keindahan petang di tepi laut

Sebenarnya memang dah lama tak menjengah di Teluk sengat ni..Teluk sengat ni antara tempat famous jugaklah di Kota Tinggi.Kalau korang tengok kampung Teluk Sengat ni biasa-biasa je..Tapi tidak kepada mereka yang minat memancing..Kerana dulu,setiap bulan mesti ada pertandingan memancing disini.Selain dari itu,ada jugak lah yang memancing.Yang bestnya di tepian Teluk Sengat tu,ada restaurant yang menyediakan makanan seafood dan bermacam lagi..So,sangat best bila korang and family spend time together kat sana..Sambil makan,sambil berbual,sambil menikmati pemandangan yang indah..

Kalau korang ke Kota Tinggi,jangan lepaskan peluang untuk menikmati keindahan dan kelazatan makanan seafood kat sini ye.Di Teluk Sengat ni pun,ada Taman Buaya tau,So sesambil tu boleh la korang ambil masa untuk ke sana.Aku syorkan korang pergi ke Teluk Sengat ni di waktu petang..Sangat Cantik Pemandangannya..Untuk Photoshoot pun aku rasa cantik tau.

Lupa pulak nak ambil gambar di handphone husband aku tu..Kalau dah bawa anak-anak tu,memang tak sah lah kan kalau tak menyinggah di Playground berdekatan tempat makan tu..Jangan risau ye..Korang boleh lepaskan anak-anak kat situ untuk bermain..Tapi makesure korang pantaulah diorang..Ini kali pertama lah aku bawa naura ke sini.Dah setahun jugaklah aku tak bawa ke sini..nampak tak berapa lama aku tak datang sini.Kalau dari kampung aku tu,Tak sampai 15 minit pun.Sebab tu boleh datang selalu..

teluk sengat
Sempat bawa minah ni main jongkang jongkit..

Bila dah naik,tak nak dia turun..Mungkin syok sangat kot.Masa ni kakak tak ikut..sedih..







7 comments:

  1. Tak pernah sampai lagi kat teluk sengat ni..nak sampai ke kota tinggi pun payah..jarang benar ke selatan johor ni

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum ida...wah bestnya jenjalan yer...:)

    ReplyDelete
  3. Wkmsalam.
    Tempat yang sesuai untuk kaki pancing.

    ReplyDelete
  4. Salam rabu...menarik nampak tempatnyer ni !

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81