Legoland Membawa Sinar Kegembiraan di Wad Pediatrik Hospital Sultan Ismail - Kisahsidairy.com -Malaysian Parenting & Lifestyle Blogger

Kisahsidairy.com -Malaysian Parenting & Lifestyle Blogger

Kisahsidairy.com | Parenting | Lifestyle | Beauty | Travel | Review

Hot

Post Top Ad

Friday, December 16, 2016

Legoland Membawa Sinar Kegembiraan di Wad Pediatrik Hospital Sultan Ismail

Assalamualaikum

Pada 14 December 2016 pihak LEGOLAND® Malaysia Resort berbesar hati untuk memeriahkan cuti sekolah di Hospital Sultan Ismail.Keseronokkan sempena percutian ini dibawakan khas untuk kanak-kanak di Wad Pediatrik  di Hospital Sultan Ismail.Tentunya kanak-kanak di Wad itu teruja dengan kedatangan pihak Legoland di sana.Mereka juga berhak untuk gembira kan.Sebab tu lah Pihak Legoland ingin memberikan kegembiraan kepada mereka yang  menghidap penyakit serius.


Legoland juga telah menyajikan aktiviti LEGO yang penuh keseronokkan bertujuan untuk merangsang imaginasi mereka di musim cuti sekolah ini.Bagi kanak-kanak ini yang tidak dibenarkan pulang sepanjang percutian 
Pengarah Operasi LEGOLAND® Malaysia Resort (kiri) Mr.Casper Bonavent berkongsi saat gembira dengan kanak-kanak di wad ini dengan memberikan hadiah set  LEGO® 


Kanak-kanak ini gembira kerana dapat menyiapkan LEGO® Christmas set build  semasa aktiviti the LEGO® Building 


Dr. Mahendra Raj, Pengarah Kesihatan dan Keselamatan, LEGOLAND® Malaysia Resort (ke-4 dari kanan) dan Casper Bonavent, Pengarah Operasi, LEGOLAND® Malaysia Resort (ke-5 dari kanan) menangkap seketika dengan Model Citizens dan 30 kanak-kanak dari kanak-kanak yang wad Hospital Sultan Ismail.


Watak kostume Polis bergambar dengan  pesakit perempuan yang menerima set LEGO® hadiah daripada Casper Bonavent, Pengarah Operasi, LEGOLAND® Malaysia Resort (2 dari kiri) dan Dr. Mahendra Raj, Pengarah Kesihatan dan Keselamatan, LEGOLAND® Malaysia Resort (ke-3 dari kiri).Mr.Casper Bonavent,Pengarah Operasi,LEGOLAND® Malaysia Resort bersama dengan salah seorang pesakit muda yang menunjukkan karya yang dihasilkannya semasa aktiviti mewarna.


Kanak-kanak  kecil ini kelihatan benar-benar teruja menerima hadiah dari LEGO®.Hadiah di sampaikan oleh salah seorang  LEGOLAND® Malaysia Resort Model Citizen.
Tempat peranginan Model Citizens dan kakitangan hospital yang menyertai anak-anak dalam menyelesaikan membina set LEGO® Krismas semasa Building Aktiviti LEGO®


Seorang pesakit kanak-kanak di bantu oleh Model Citizen semasa aktiviti dijalankanThe LEGOLAND® Malaysia Resort Polis pakaian watak menyertai anak-anak di wad dalam aktiviti menyanyi dan menari.


The LEGOLAND® Malaysia Resort Polis pakaian watak menyertai anak-anak di wad dalam aktiviti menyanyi dan menari.

Casper Bonavent, Pengarah Operasi, LEGOLAND® Malaysia Resort (kiri) berkongsi saat cahaya dengan seorang gadis muda di wad.

Tentunya kanak-kanak di wad Pediatrik Hospital Sultan Ismail gembira dengan kedatangan LEGOLAND® Malaysia Resort.Sedikit sebanyak dapat memberikan mereka kegembiraan dalam kehidupan mereka.Penyakit serius yang mereka alami akan lenyap seketika dengan kedatangan mereka.

Pastinya pihak LEGOLAND® Malaysia Resort gembira melakukan aktiviti ini kerana ada yang mengatakan ketawa itu boleh menyembuhkan segala penyakit.Adalah besar garapan mereka memberikan keseronokkan kepada anak-anak di wad itu..Melihat mereka senyum dan ketawa.Adalah harapan mereka untuk memberikan keseronokkan hebat dan permainan yang mereka bawakan untuk lebih dekat dengan keluarga dan imaginasi mereka.Kanak-kanak ini pastinya tidak dapat pergi ke Legoland,dan kerana itulah pihak Legolan berbesar hati untuk membawakan kemeriahan Legoland di Hospital Sultan Ismail.6 comments:

 1. Bila tengok macam ini rasa terharu dan gembira
  Terharu sebab tengok bebudak sakit
  Tapi gembira bila ada org-org tertentu yg berbuat kebajikan macam ini.

  ReplyDelete
 2. Allahu akbar.. bahagia anak2 tu..

  ReplyDelete
 3. assalamualaikum ida...semalam anak mama pun ada join sekali event kat HSI ni...sedih tengok budak2 ni katanya...best ida dpt join n merasainya sekali...anak mama pun ada dlm gambar beramai2 tu...:)

  ReplyDelete
 4. seronok nmpk anak2 tu alhamdulillah msh ada yg prihatin...

  ReplyDelete
 5. satu cara menggembirakan kanak-kanak tersebut.

  ReplyDelete
 6. Seronok bila tgok dorang hepi kan..
  xkesahla walau rasa tu xlama tapi sekurng2nya ada buat mereka gembira.. ^_^

  ReplyDeletePost Top Ad