Naura kena Gegata

Sunday, December 04, 2016

Assalamualaikum

Puas dah letak macam-macam ubat,hilangnya sekejap je..Lepas tu naik balik gegata tu..

Kalau korang tak tau apa itu gegata,silalah google..Dah ke klinik,letak ubat sapu..letak air garam..tapi tak menunjukkan sebarang kehadaman pada gegata.

Puncanya mungkin masa stay kat melaka tuari..Aku duduk rumah sementara yang disewakan kakak ipar aku untuk aku sekeluarga.Yelah..rumah pengantin tu tak muat nak masukkan 3-4 keluarga tu..Mybe sebab rumah tu rumah tinggal,tak berapa nak bersih sangat..mungkin dari situ..Masa di melaka lagi dah timbul gegata tu..Masa tu aku sapu bedak je..Hilang kejap

Ingatkan bila dah balik johor hilanglah dia...as usual aku google petua-petua kampung..Sebab tak mampan dengan ubat klinik.


Kesian dia..walaupun dia x merengek mana,tapi bila tengok dia garu tu sekuat hati..kesian pulak..
Ingat hari ni nak keluar kedai beli kapur...ada petua lama yang menggunakannya..
sebelum tu..ada try sapukan dengan air garam..tapi macam tak berkesan pulak..


You Might Also Like

6 Orang Komen

  1. ala.. kesiannye.. ade losyen shaklee, herbal blend nama nya.. nanti carik yang tu ye..

    ReplyDelete
  2. kesiannya... akak x ingat nama krim ni, krim daun semambu kot boleh bli kat farmasi... alahai jgn garu ye x comel nnti...

    ReplyDelete
  3. selalu kena macam ni.. siap madi air kelapa muda bru ok.. sekg alhmdulilah

    ReplyDelete
  4. alahaii kesian Naura kena gegata.harap cepat sembuh.

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

DISCLAIMER

A blog Kisahsidairy.com is a personal blog.
The Opinions expressed here represent my own .
In Addition,my thoughts and opinions change from time to time I consider this is neccesary conseguenve of having an open mind
Email me at sitirohaida81@gmail.com
"BEST VIEW WITH GOOGLE CROME - COPYRIGHT 2017"