5 Barangan Impian Untuk di beli di Lazada pada Tahun 2017

Monday, January 23, 2017

Assalamualaikum


Sebenarnya impian dan azam aku untuk tahun ni memang untuk memeriahkan rumah aku..Maksud memeriahkan tu adalah aku nak membeli peralatan untuk di dalam rumah mahupun di luar rumah..Yelah kepada korang yang sedia maklum,aku baru sahaja menduduki rumah baru dua tahun lepas...Bila dah beli rumah,mestilah nak beli segala kelengkapan di dalamnya pulak kan.

Tapi impian tu aku dapat laksanakan bila ada budget je untuk membeli.Memang dari masuk rumah tu,aku tak pernah lagi membeli sebarang perabut terutamanya di ruang tamu rumah aku tu.Tapi impian aku untuk tahun ni akan aku laksanakan..insya allah.

Kalau nak bercerita impian aku untuk tahun 2017 ni,bersempena pulak dengan kedatangan Chinese New Year ni,haraplah "ONG" aku mengena  untuk memenuhi impian aku tu.Dan  aku senaraikan 5 Barangan impian yang ingin aku beli dan barangan tu sangat-sangat penting dalam rumah aku untuk tahun 2017.

Jom kita start satu persatu apa barangan impian yang aku nak sangat ada untuk tahun 2017 ni.

1.SET SOFA-  Nicole 3+2 Sofa Set

Set Sofa ni  aku akan letakkan di ruang tamu.Aku memilih untuk memiliki sofa 3 + 2 kerana ianya sangat bersusaian dengan Ruang tamu aku tu.Aku memilih untuk memiliki Nicole 3 +2 Sofa set ini kerana ia diperbuat dari Synthetic Leather dan di penuhi dengan Span(foam) yang bermutu tinggi.So, aku tak risau bila anak-anak aku lompat-lompat kat atas tu.Aku memilih untuk membeli warna gelap supaya kena dengan ruangan aku yang sedikit besar dan warna cat yang terang.Lagipun aku memerlukan sofa yang sedap untuk merehatkan badan.Aku memilih untuk membeli di Lazada Malaysia kerana sempena sambutan Chinese New Year ini, Mereka mengadakan "RED HOT SALE" .Korang boleh klik pautan di itu di sini  →→→ http://www.lazada.com.my/cny-red-hot-sale/

lazada hot sale

Harga Nicole 3 + 2 Sofa Set =  RM1299.00 [Link]


2.Lorenzo Modern Rug Soft Thick Fluffy Pile
Bila dah ada sofa haruslah ada carpet yang menghampar di bawah sofa ni kan..Barulah sedap kaki ni memijak.Untuk sofa aku nak beli yang of courselah ada kualiti kan..Barulah tahan lama.Karpet ini diperbuat di Turki.Mempunyai Kualiti yang tinggi.Karpet ni tebal,so sedaplah bila di pijak kan.Yang penting ia anti debu dan anti statik..So,sangat mudah untuk dijaga.Aku memilih corak dan warna Light Beige kerana bersesuaian dengan sofa yang mempunyai warna yang gelap.

lazada hot sale
Harga Lorenza Modern Ruf Soft Thick Fluffy Pile = RM345.00 [Link]



3.Bohemia Style Balckout GYC2017 Curtian Multicolor.
Selain dari sofa,impian aku yang kedua adalah untuk memiliki Langsir yang tidak mempunyai corak tetapi ia hanya mempunyai Cetakan Jalur yang berwarna warni.Yang ini juga sesuai dengan tema di dalam rumah aku.Untuk langsir ini ia menggunakan Eyelet Rod dan sangat mudah untuk dipasang.Disebabkan rumah aku End lot,bila pagi,cahaya matahari akan masuk dan untuk menghalang cahaya matahari itu, aku menggunakan langsir ini kerana ianya boleh menapis 60% cahaya matahari dari luar.At least bolehlah mengurangkan cahaya matahari yang masuk ke dalam rumah kan.

lazada hot sale
Harga Bohemia Style Blackout GYC2017 Curtaib Multicolor = RM109.00[Link]



4.Folding Picnic Camping Chorcoal BBQ Grill Adjustable

Ini juga adalah salah satu impian aku.Sebabnya aku rajin berbaque bersama family..Kerana bila kita selalu adakan berbaque ni,inilah yang membolehkan tali silaturrahim tu semakin rapat.So aku mesti adakan masa untuk berparti secara kecil-kecilan di rumah bersama adik beradik aku.So Folding Picnic Camping Chorcoal BBQ Grill Adjustable sangat-sangat diperlukan dalam impian aku pada tahun ni.Salah satu sebab aku memilih untuk memilikinya adalah kerana ia diperbuat dari besi yang berkualiti,Mudah di pasang dan dilipat.Disokong oleh 4 sokongan lipatan,stabil untuk berdiri di lantai simen dan juga di padang rumput.

lazada hot sale
Harga Folding Picnic Camping Chorcoal BBQ Grill Adjustable = RM126.00[Link]




5.ASOTV Double Pole Foldable Table +4 Stools
Barang terakhir yang aku nak dibeli di Lazada sempena Chinese New Year ni adalah ASOTV Double Pole Foldable Table +4 Stools.Meja double yang boleh dilaras bersesuaian untuk lepak-lepak depan rumah sambil berbaque kan..At least boleh la duduk-duduk santai di luar rumah kan.

lazada hot sale
Harga ASOTV Double Pole Foldable Table +4 Stools = RM138.00[Link]




Wah....Inilah 5 Barangan yang aku impikan untuk aku beli di Lazada sempena Chinese New Year ni sebanyak RM2017,

lazada hot sale

Lazada telah mengadakan RED HOT SALE dengan pemberian Diskaun sebanyak 88%..Double wow𛱠𛱠 la kiranya kan..Sempatlah kiranya kalau  nak Shopping Last minute ni.




You Might Also Like

17 Orang Komen

  1. ada barang lain tak yang join sale ni? IQ memang selalu shopping dkat lazada..hehe

    ReplyDelete
  2. Sama lah kita, suka shopping di LAZADA ...hehe, gudluck shopping sakan sakan ...

    ReplyDelete
  3. semoga tercapai impiannya..amin

    ReplyDelete
  4. Good luck moga berjaya contest tu

    ReplyDelete
  5. Langsir tu Eda. Menarik di mata kakak

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ida...semoga impian ida utk tahun 2017 ini akan tercapai hendaknya...:)

    ReplyDelete
  7. in sha allah.. moga impian tertunai ya and gudluck

    ReplyDelete
  8. InsyaAllah.. moga apa yang diimpikan dipermudahkanNYA.

    ReplyDelete
  9. bahaya shopping kat lazada ni.. smua ada.. satgi terlebih beli.. hehehehe

    ReplyDelete
  10. Woooooo.. terbaik... Gut luck ida.. :)

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

DISCLAIMER

A blog Kisahsidairy.com is a personal blog.
The Opinions expressed here represent my own .
In Addition,my thoughts and opinions change from time to time I consider this is neccesary conseguenve of having an open mind
Email me at sitirohaida81@gmail.com
"BEST VIEW WITH GOOGLE CROME - COPYRIGHT 2017"