Dutch Lady 4 Tahap Nutri Plan™ Membantu Perkembangan Si Manja Saya

Wednesday, January 11, 2017

Assalamualaikum

Kenangan paling terindah yang akan kita kenang apabila kita semakin menginjak usia kita adalah apabila mengenangkan kembali saat-saat pembesaran anak-anak kita.Haruslah kita akan kenang saat-saat mereka bayi sehinggalah dewasa.Kenangan membuat aktiviti semuanya bersama-sama dengan mereka.

Bagi aku setiap detik manis pencapaian anak sangat berharga.Dari dia lahir,menginjak dari bulan ke bulan dan sekarang ni dah setahun..Setiap perkembangan yang Naura  tunjukkan itulah yang membuatkan aku tersenyum..Dan tentulah dia pun akan tersenyum apabila dia boleh melakukan sesuatu dalam diri dia.

Di saat si manja saya  membesar ni,banyak aktiviti yang saya lakukan dengan dia.Sebagai seorang ibu,saya memainkan pelbagai peranan seperti chef,kawan,artist,jurulatih dan banyak lagi.Kerana itu saya memerlukan Dutch Lady Nutri Plan dengan 5X DHA yang sangat-sangat  membantu  dalam tumbesaran mereka.Jom kita ikuti sejauh mana saya memainkan peranan sebagai seorang ibu.
Dutch Lady Nutri Plan™ Curios Membantu Perkembangan Si Manja Saya

Saya sebagai Ibu dan Chef

Setiap pemakanan yang diberikan kepada anak saya,sangat-sangat dititikberatkan.Sebab itu saya lebih suka menyediakan makanan tu dengan tangan saya sendiri.Dari situ kita tahu apa yang terbaik yang perlu kita berikan kepada mereka.Apabila mereka lapar,saya senantiasa bersedia untuk menjadi Chef untuk kesayangan saya ni.Bila di dapur,saya sering mengajak anak saya untuk menolong saya..Sebagai kanak-kanak yang membesar,saya perlu memberikan mereka sesi pembelajaran di dapur,kerana pada masa ini otak anak-anak sedang berkembang.Ini kerana pada waktu ini,kanak-kanak mempunyai perasaan ingin tahu,bagaimana sesuatu perkara itu berlaku.

dutch lady curious 1-2  tahun

dutch lady curious 1-2  tahun


Saya sebagai ibu dan Artis

Suka memberikan aktiviti apabila dirumah supaya dia tidak bosan dengan aktiviti yang sama setiap hari.Saya amat suka lukiskan sesuatu objek untuk dilihat oleh anak saya.Selain itu saya akan mengajak dia untuk melukis dan mewarna bersama-sama saya.Pada masa yang sama saya boleh mencungkil kreativiti yang ada pada si manja saya.Disitu juga kita dapat lihat dimana anak-anak kita lebih cenderung untuk minat mereka.

dutch lady curious 1-2  tahun

dutch lady curious 1-2  tahun




Saya sebagai ibu dan  Jurulatih


Di waktu lapang,saya akan mengajar dia bermain di Taman kerana di taman terdapat playground yang boleh diajak si manja untuk bermain bersama.Mengajar dia bagaimana melungsuri papan gelongsor,bermain jongkang-jongkit,bermain panjat-panjat.Walaupun Naura masih kecil lagi,Itu semua boleh mengasah asas dia dalam permainan dan cara dia mengendalikan permainan itu sendiri.Mana tau satu hari nanti dia akan menjadi seorang atlit Negara .

dutch lady curious 1-2  tahun

dutch lady curious 1-2  tahun

Saya sebagai ibu dan kawan.

Sebagai seorang ibu,saya sentiasa bersedia untuk menjadi seorang rakan yang baik,di dalam semua perkara yang melibatkan seseorang disisinya.Dia amat gemar bermain di Playground sambil menikmati keindahan pokok-pokok yang menghijau.Setiap minggu saya akan pastikan membawa dia ke luar untuk melihat dunia sekelilingnya.Supaya dia boleh melihat alam semulajadi dan bergaul dengan rakan-rakan sebaya.Aktiviti ini juga boleh membina kreativiti dia di dalam perkembangan tumbesarannya.Contohnya di dalam kereta,saya harus menyanyikan dia setiap pagi untuk dia dengari seperti lagu ABC sambil dia juga menyanyikan lagu itu juga.Apa yang akan membuatkan dia terhibur,itu yang akan saya buat untuk si manja saya.Dia juga sudah pandai untuk berjoget sama apabila di suruh..Setiap pagi dan petang,semasa menghantar dan mengambilnya di rumah pengasuh,itulah aktiviti yang kami lakukan di dalam kereta.Dan itu adalah perkara yang sangat-sangat dia sukakan.


dutch lady curious 1-2  tahun

dutch lady curious 1-2  tahun

Selain daripada peranan-peranan di atas, saya juga memainkan peranan sebagai seorang penghibur! Contohnya di dalam kereta, saya harus menyanyikan dia setiap pagi untuk dia dengari seperti lagu ABC sambil dia juga menyanyikan lagu itu juga. Apa yang akan membuatkan dia terhibur,itu yang akan saya buat untuk si manja saya. Dia juga sudah pandai untuk berjoget sama apabila di suruh.. Setiap pagi dan petang,semasa menghantar dan mengambilnya di rumah pengasuh,itulah aktiviti yang kami lakukan di dalam kereta. Dan itu adalah perkara yang sangat-sangat dia sukakan.

Dengan adanya bekalan nutrisi dari Dutch Lady Nutri Plan™,semua aktiviti di atas dapat dia lakukan dengan riang dan banyak masa yang aku boleh luangkan bersama mereka tanpa perlu memikirkan sangat tentang nutrisi yang diambil oleh mereka. Untuk anak-anak saya,saya menggunakan  Dutch Lady Nutri Plan™ CURIOUS (1-2 tahun) dan ia  memberikan nutrisi yang sangat-sangat diperlukan untuk membantu aku dalam memastikan perkembangan progresif anak-anak aku ni.

Apabila mereka membesar ,keupayaan mereka juga turut membesar kan,dan mereka akan melalui tahap perkembangan yang berbeza-beza.Di sini, Dutch Lady 4 Tahap Nutri Plan™ dengan 5x DHA* adalah satu program yang memenuhi keperluan nutrisi anak anda dengan membekalkan nutrisi sesuai untuk setiap tahap kebijaksanaanCURIOUS, EXPLORE, CREATE & LEARN. Nutrisi sesuai membolehkan Si Manja untuk menyerlahkan yang terbaik di setiap tahap kebijaksanaan.



Kalau korang nak tahu apakah fungsi setiap  Dutch Lady Nutri Plan™ ini..Meh kita lihat

Curios
Pada peringkat umur ini,si manja mula memerhati,menggengam,bermain dan menuding jari.Si manja memerlukan penglihatan yang baik untuk melakukan aktiviti-aktiviti ini.Perkembangan otak juga penting pada fasa ini di mana si manja mula belajar dan mengingati segala yang dilihat disekelilingnya.Nutrisi penting yang ada pada Curios ini adalah

  • DHA
  • Inositol
  • Vitamin A
  • Taurina
  • Vitamin D
Explore
Pada umur 2-4 tahun,si manja menjadi lebih aktif dan mereka mula meneroka persekitarannya.Di tahap ini,si manja akan merasa dan menyentuh persekitarannya untuk memahami bagaimana dunia ini berfungsi.Ini kana menguji ketahanan semula jadi badan si manja.Perkembangan otak juga penting pada fasa ini di mana si manja mula mengaplikasikan apa yang telah dipelajari daripada persekitarannya.Nutrisi yang ada pada pek Explore ini adalah
  • DHA
  • Magnesium
  • Selenium
  • Vitamin D
  • Zinc
Create
Pada umur 4-6 tahun,si manaj akan menjadi lebih kreatif dan berimaginasi.Si manja akan mula menggunakan kreativiti untuk menyelesaikan masalah yang memerlukan penyusuaian dan pemikiran yang fleksibel.Perkembangan otak sangt penting pada fasa ini di mana si manja mula belajar ,menghafal dan berinteraksi.Nutrisi yang ada pada pek Create ini adalah
  • DHA
  • Magnesium
  • Kolina
  • Tirosina
  • Vitamin D
Learn
Pada usia 6 tahun da ke atas,fokus serta memori yang baik adalah penting untuk pembelajaran.Pada umur ini,si manja mula mempelajari kemahiran bersosial dan bertutur.Nutrisi yang ada pada pek Learn ini adalah

  • DHA
  • Vitamin B1 & B2
  • Magnesium
  • Kasein
  • Vitamin D
Dutch Lady Nutri Plan™ Curios Membantu Perkembangan Si Manja Saya


Nutrisi-nutrisi yang sangat bagus untuk perkembangan si manja kan?Lepas ni takkan tukar yang lain dah..Apa yang diberikan oleh Dutch Lady Nutri Plan™ sangat-sangat bagus untuk si manja saya.Dutch Lady sangat-sangat memahami kepentingan Nutrisi dan membantu saya dalam menyediakan nutrisi yang diperlukan untuk menyokong perkembangan si manja saya.Justeru itu,Dutch Lady ialah rakan yang boleh dipercayai kerana ia menepati keperluan nutrisi anak-anak supaya ibu boleh fokus membimbing si manja dalam aspek lain.


*4 Tahap Nutri Plan™ merangkumi susu tepung rumusan untuk kanak-kanak Dutch Lady ® Curious, Explore, Create dan Learn.
*Berbanding susu tepung rumusan untuk kanak-kanak terdahulu (Tahun 2009).
















You Might Also Like

3 Orang Komen

  1. alololo comeinye ibu dan anak ni hehe

    ReplyDelete
  2. Bila semua mampu dibuat ini barulah dikatakan superumi Eda
    Cantik pulak topi dutch lady tu:)

    ReplyDelete
  3. Kenangan yang tak akan padam sampai bila2...

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

DISCLAIMER

A blog Kisahsidairy.com is a personal blog.
The Opinions expressed here represent my own .
In Addition,my thoughts and opinions change from time to time I consider this is neccesary conseguenve of having an open mind
Email me at sitirohaida81@gmail.com
"BEST VIEW WITH GOOGLE CROME - COPYRIGHT 2017"