Lunavie Breast Thermo Pad 2 In 1 Menghilangkan rasa sakit Bagi Ibu Menyusukan anak

Wednesday, January 11, 2017

Assalamualaikum

Bengkak Payudara!! Selalu sangat terjadi sepanjang aku menyusukan Naura.Kadang-kadang boleh demam bila bengkak tu terjadi.Ibu menyusukan anak memang tidak lari dari bengkak susu

Bagaimana Bengkak susu itu terjadi
Bengkak susu adalah signal diberi badan apabila susu tidak dikeluarkan sepenuhnya dari breast,atau pengeluaran susu itu tidak efektif.Apabila payudara tidak dikosongkan dengan baik mengikut waktu yang sesuai,saluran susu akan mula tersumbat.Bengkak susu yang tidak dirawat boleh menyebabkan radang payudara dan nanah.
Lunavie Breast Thermo Pad 2 In 1



Sebagai seorang ibu yang menyusukan anak  aku sangat-sangat perlukan Lunavie Breast Thermo Pad 2 In 1 kerana ia amat selesa apabila dipakai.

Lunavie Breast Thermo Pad 2 In 1 menghilangkan rasa ketidakselesaan sakit payudara.Apabila kita menerima kehadiran orang baru dalam hidup kita,kita juga mesti ada masalah dalam rembesan susu tidak sekata semasa laktasi.Dan kerana itu kita memerlukan satu medium untuk penyejukkan dan pemanasan segera untuk melegakan sakit payudara kita...So sangat -sangat senang untuk digunakan..Puas hati sangat guna Lunavie Breast Thermo Pad 2 In 1 . Breast Thermo Pad 2 in  1 ini direka berbentuk donut dan mempunyai lubang ditengahnya supaya ia tidak menekan puting dansangat-sangat selesa untuk dipakai dan diletakkan di breast kita.Ia juga boleh diletak di dalam bra nursing tau.Pad Thermo ini boleh disediakan dengan keadaan panas dan sejuk membantu merangsang pengeluaran susu.Mak pun happy kalau susu keluar banyak..Anak pun kenyang.Ianya boleh diletakkan di dalam freezer.
Lunavie Breast Thermo Pad 2 In 1

Cara Pemakaian Thermo Pad


Moh kita lihat penggunaan  Lunavie Breast Thermo Pad 2 In 1

 Penggunaan sejuk - Untuk melegakan sakit 
    Caranya- Letak Breast Thermo ini ke dalam freezer  dan biarkan ianya sejuk.Korang jugak boleh rendam dalam semangkuk air sejuk.Sebelum letak di breast,pastikan korang check dulu suhu Breast thermo di belakang tapak tangan korang.Kalau sejuk sangat korang letaklah tuala nipis ye..Letak sejuk-sejuk,terkejut pulak breast korang tu nanti..bhahaha

Lunavie Breast Thermo Pad 2 In 1

Penggunaan Panas- Untuk Merangsang pengeluaran susu
   Caranya- Letak Thermo pad dalam semangkuk air panas dalam 10 minit gitu..Ada orang letak di dalam microwave..Tapi aku tak pernah cuba lagi. ada aku baca mommy yang menggunakan thermo pad ini,mereka meletakkan di dalam microwave selama 30 saat sehingga mencapai tahap suhu yang diinginkan.Keringkan thermo pad dengan kain atau tuala sebelum guna..Pastikan korang test dulu ye dengan meletakkannya di belakang tangan korang tu.Lepas tu boleh la letak kat breast korang...emm..aku suka untuk penggunaan panas..Rasa hangat je...Susu pun senang nak keluar.

Oklah...Jika korang nak juga dapatkan  Lunavie Breast Thermo Pad 2 In 1 ni bolehlah melayari website Lunavie ni dan dapatkan dengan harga yang awesome ni

Korang boleh Klik Link ni >> Breast Thermo Pad 2 in 1









You Might Also Like

1 Orang Komen

  1. Bagus lah dah ada produk ni SR..
    Akak dulu balut dengan kobis bulat jer utk atasi payudara bengkak ni..

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai