Mencari Cinta Sejati-Cakra Han

Friday, January 13, 2017

Assalamualaikum


Lama dah tak buat entry tentang lagu yang aku minat..Rasa dah dua tahun jugak kot..ke setahun yang lepas...entah ek..hahaha..

Tapi lagu ni aku tertarik dengan jalan cerita dan juga lirik yang dihasilkan..Starting lagu ni pun dah sedih..ini kan pulak jalan cerita lagu ni kan

Beberapa minggu yang lepas,masa dalam kereta lagi,aku tercari-cari juga tajuk lagu ni..Penyanyinya aku dah kenal..Sebab jarang ada penyanyi yang ada suara serak-serak basah kan..

Penyanyi dari indonesia ni memang best suara dia...Kalau dia bercakap pun serak- Ini kan pulak bila menyanyi..memang sedap..Siapa lagi bukan Cakra Khan ni..
download lagu cakra khan
sumber:google


Lirk lagu-Mencari Cinta Sejati(Cakra Khan)

hembusan angin meniup wajah Allah
mataku tak berkedip menatap langit
terlalu luas tak bertepi pandang
bisakah aku menyentuh awan

berwaktu-waktu aku mengasuh rasa
mendengarkan jiwaku berkata-kata
tak mungkin aku abaikan kata hati
ku harus jujur pada hatiku

kau dan aku tak bisa bersama
bagai syair lagu tak berirama
selamat tinggal kenangan denganmu
senyumku melepaskan kau pergi

engkau bukanlah kesalahan
tak pernah aku menyesal mengenalmu
tapi biarkanlah aku terbang bebas
mencari cinta sejati

berwaktu-waktu aku mengasuh rasa
mendengarkan jiwaku berkata-kata
tak mungkin aku abaikan kata hati
ku harus jujur pada hatiku

kau dan aku tak bisa bersama
bagai syair lagu tak berirama
selamat tinggal kenangan denganmu
senyumku melepaskan kau pergi

kau dan aku tak bisa bersama
bagai syair lagu tak berirama
selamat tinggal kenangan denganmu
senyumku melepaskan kau pergi

kau dan aku tak bisa bersama
bagai syair lagu tak berirama
selamat tinggal kenangan denganmu
senyumku melepaskan kau pergi






You Might Also Like

2 Orang Komen

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai