Wednesday, February 01, 2017

# kisahsidairy.com # lifestyle blogger

Review | Marine Essence Bamboo Salt Shampoo

Assalamualaikum


Bagi wanita,Rambut adalah mahkota mereka..Rambut kalau tak dijaga dengan baik,mungkin akan mengakibatkan masalah seperti rambut gugur,berkelumumur,berminyak dan bermacam lagi.Bila dah ada masalah sebegini,mulalah stress.
Image result for rambut gugur
Kadang² kita pun tak tau punca rambut gugur,berkelumumur dan sebagainya walhal,kita dah menjaga rambut tu sebaik mungkin..Perlu kita semak pemakanan kita,kerana ianya mungkin pengaruh dari pemakanan seharian kita.

Yess...aku pun mempunyai masalah rambut gugur.Rambut gugur ni tak boleh jugak dibuat main,ianya akan menjadi serius kalau tak dirawat..Betul tak.

PUNCA RAMBUT GUGUR
  1. Penggunaan bahan kimia yang berlebihan.Bagi mereka yang suka mewarnakan rambut dan menggunakan bahan kimia untuk meluruskan rambut mereka,ia boleh merosakkan rambut sehingga ke akarnya.Kesannya,rambut menjadi gugur.
  2. Perubahan hormon juga boleh mengakibatkan rambut gugur bagi wanita ketika mengandung dan melahirkan anak.Ramai ibu yang mengandung dan yang melahirkan anak mengalami masalah rambut gugur.Ia disebabkan oleh hormon yang tidak stabil di dalam badan.
  3. Faktor genetik antara punca rambut gugur.Jika seorang ibu atau bapa mengalami masalah rambut gugur apabila umurnya meningkat,anak perempuan dan lelakinya juga akan mengalami  masalah yang sama.
  4. Rambut gugur juga akan berlaku sekiranya wanita/lelaki tersebut mengalami masalah aliran darah tidak lancar.
  5. Mempunyai masalah angin badan yang serius.
  6. Selalu menarik rambut.
  7. Gaya pemakanan yang tidak terkawal sehingga menyebabkan hormon di dalam badan juga boleh menjadi lemah dan senang tercabut.

Sebenarnya banyak petua-petua lama yang boleh kita ikuti yang lebih bersikap alami,tanpa menggunakan bahan-bahan yang kita tidak ketahui punca pembuatannya.So kena lebih bersikap ingin tahu untuk mendapatkan ubat atau syampu.

Stress tau bila mana korang dok sapu rumah,yang banyak bukan sampah,tapi rambut..Begitu juga dengan bilik air,of course penuh dengan rambut.Kadang-kadang naik rimas,lemas bila nampak rambut yang bertaburan.Tapi kena fikir positif je lah kan..Sebab kalau stress bagai nak gila,lagilah banyak rambut tu gugur...betul ke tak ni..hahahaha..

Ok..Meh ni nak review sikit tentang produk yang baru aku try.Actually dah hampir sebulan jugaklah mencuba,Memandangkan pakai pun on/of,so result pun rasa macam on/off je.Aku tetap teruskan jugak walau hasilnya masih lagi tak 100%.
image Marine Essence Bamboo Salt Shampoo

Marine Essence Bamboo Salt Shampoo.Aku rasa ramai dah mencuba produk ni.Yess..aku memang suka memakai Marine Essence Bamboo Salt Shampoo sebab bau dia..Memang kekal di rambut..Rambut aku tak berminyak pakai ni.Bau harum semerbak weh!
At least rambut gugur aku dah kurang gugur sebanyak 65%..Not bad lah kan..Takdelah sekali tarik tu,boleh  berkepal rambut tu sekali keluar.

Siapa yang patut guna Marine Essence Bamboo Salt Shampoo ni?

⇰Mereka yang berkelumumur
⇰Mereka yang mempunyai kulit kepala berminyak
⇰Mereka yang berkudis di kulit kepala
⇰Mereka yang keguguran rambut.
⇰Mereka yang rambut kusut
⇰Mereka yang mempunyai kutu rambut.
⇰Mereka yang mempunyai rambut bercabang.
⇰Mereka yang rambut berbau bagi wanita bertudung



Kelebihan menggunakan Marine Essence Bamboo Salt Shampoo
Menyegarkan kulit kepala
Menghalang kelumumur
➤Menghalang kegatalan kulit kepala
➤Menghilangkan kudis/jerawat kepala
➤Menyihatkan rambut
➤Menghilangkan sakit kepala
➤Membantu merawat stress dan kepenatan
➤Menyuburkan dan melembutkan rambut
➤Menghalang rambut gugur
➤Kutu kepala tiada


Ni dah nak habis sebotol..Insya allah aku nak repeat lagi beli sebotol..Tengok kesan pada botol kedua ni..Kepada korang yang nak mencuba produk ni,korang boleh cari kat facebook..Aku rasa ramai yang jual ni..Ni adalah review aku sendiri..Bukan berbayar...So aku tak letak nama agent-agent yang aku beli dengan mereka..Korang pun boleh search kat google tentang Marine Essence Bamboo Salt Shampoo








9 comments:

  1. tang rambut gugur tu berminat, mmg ada masalah ni..

    ReplyDelete
  2. tak pernah cuba, tapi lepas baca entri ini terus rasa nak try.

    hehe

    http://www.kataubaid.com/2017/02/tempat-menarik-di-johor-pulau-besar.html

    ReplyDelete
  3. ooooo mmg tengah cari sekarang ni... banyak lak rambut gugur...

    ReplyDelete
  4. Rambut Uyul dah tahap botak rasanya! kena try nih kakakkk. heheh

    http://www.uyulrosli.com

    ReplyDelete
  5. Boleh try ni sebab rambut ena memang suka gugur.. thanks share kak pasal produk ni

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum ida..mmg terbaik ni..rambut mmg selalu gugur jer..:)

    ReplyDelete
  7. Boleh cuba ni sbb rambut kita pon byk gak gugur sekarang ni.
    Tq aida ...

    ReplyDelete
  8. Rambu saya selalu ada kelumumur dan ada gatal-gatal.

    Teringin nak beli satu untuk dicuba, mana tahu boleh hilang kelumumur yang degil.

    Anak pula ada kutu di rambut kepala.

    ReplyDelete
  9. Cam menarik jerk shampoo ni.. Leh try nanti.. :)

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81