Friday, March 10, 2017

# pagerank

Google Page Rank kisahsidairy.com

Assalamualaikum

Hai korang☺☺☺☺banyak emoji smile tu..Maknanya puan blog gembira hari ni..ececehh..
Selsema pun makin baik..so i'm happy uols..

Ni..puan blog nak cerita pasal Page Rank ni...Korang tau ke apa itu pagerank ni..Kang dah buat entry panjang-panjang,korang tak tau pulak pasal pagerank..Menatang ape entah tak tau..

Kalau dulu aku tak kisah pun pasal page rank ni,tak amik tau pasal pagerank.Orang letak kat blog,aku pun letak..Itulah kekdahnya..Tapi kalau korang dah tau Kelebihan page rank ni,pasti korang akan semak Pagerank blog korang tu..Aku dah tau jugaklah serba sedikit tentang ni..Kena rajin google pasal SEO dan seangkatan dengannya kalau korang nak maju dalam blog..hahaha..macam lah den ni maju sangat dalam blog kan.

Oklah..malas nak bebel panjang..kalau dah start membebel ni kang,memang panjanglah entry ni...Boleh buat buku ko!! Kalah fattah amin tau

Apa itu PageRank
Pagerank adalah sistem di Google  untuk ranking sesebuah blog.Blog atau laman web yang mempunyak PageRank yang lebih tinggi dianggap lebih penting dan lebih cenderung untuk disenaraikan di atas blog yang berstatus PageRank yang lebih rendah.PageRank ini bermula dari PR-0 sehingga PR-10..Korang boleh pergi ke website PR Checker ni 

PageRank ibarat hadiah yang Google bagi dan melambangkan kualiti  atau authority blog kita.PageRank akan dikemaskini setiap 4 bulan sekali dan iannya memang berkait rapat dengan SEO.
Untuk dapat PR yang tinggi,sesebuah blog perlu mendapatkan  kualiti "Backlinks"


Oklah..Untuk PageRank kisahsidairy ni masih lagi dibawah..Insyallah..akan lebih berusaha untuk berikan yang terbaik.

Inilah PageRank yang mampu untuk blog ni

Kalau korang nak check jugak PR blog korang,boleh buat macam aku buat kat bawah ni ye.cara Check PR blog
1.Masuk PRChecker
2.Masukkan Link blog
3.Verify now

Dan kalau korag nak masukkan toolbar PRchecker ni,ikut step dibawah

1.Masuk website PRChecker


Masukkan link blog


nampak yang macam ni..Korang tengok dekat bahagian hijau tu...Kat situ korang masukkan link blog korang.dan jangan lupa isikan kota verify sebelum korang tekan verify Now


Dan dia akan keluar PR blog korang macam kat atas.Selain tu,korang boleh masukkan toolbar untuk page rank korang dekat blog tau..caranya mudah je

Macam biasa masukkan link blog


Korang boleh pilih button mana yang korang nak masukkan dalam blog

Ikut je step ni untuk memudahkan kerja korang..

Kalau korang perasan,blog2 yang popular akan masukkan PR ni kat blog mereka..Korang bila lagi..heheheheh





13 comments:

  1. tahniah eda..keep it up! doakan blog kita pun ada dalam senarai blog yang tinggi page rank nya hehehe

    - Blog Hernee Nazir -

    ReplyDelete
  2. tahniah sis :D sis ditag harap sudi
    http://mellyacrayola.blogspot.my/2017/03/sunshine-blogger-award-anum-abdullah.html

    ReplyDelete
  3. Insyaallah akan naik tu.. Mungkin tak lama lagi.. Good Luck.. :)

    ReplyDelete
  4. Sedih betul. Saya 0 je lagi hahaha.

    ReplyDelete
  5. Tunggu dah ada nombor baru masukkan sis... hahaha....

    ReplyDelete
  6. nice sharing kak eda..akan terus berusaha
    JanjiKita

    ReplyDelete
  7. Siqah nak tunggu ada nombor baru masukkan dalam blog lah sis. Segan eh. Hihi

    ReplyDelete
  8. blog fae tak popular so dah blh agak pagerank confirmm teruk eheheheh

    ReplyDelete
  9. Tunggu ada nom dululaa, sekarang ni telur ayam lagi walaupun dah bertahun-tahun berblog. Sobsob

    ReplyDelete
  10. Nnt nak cekla, comfirm menjunam hehhe, blog sendu..kadang ada kadanb x da

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum eda...tahniah2 yer..

    ReplyDelete
  12. terusakan berblog eda... boleh naik lagi tu..

    - Mia Liana

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81