Saturday, March 11, 2017

Kelebihan Blog yang mempunyai PageRank Tinggi

Assalamualaikum

Hi korang☺☺☺Sebenarnya kalau nak cerita pasal pagerank ni,blog aku ni biasa-biasa je..Bukan bagus mana pun..PageRank pun cuma 1 je..Tapi walaupun  angkanya 1,tetap nak berkongsi apa kelebihan yang ada pada PageRank ni..nampak macam semak je widget kat blog..Tetapi ia sangat berguna untuk mereka yang mementingkan kualiti blog,yang lebih nak cari makan melalui blog.Sebab kalau PR blog korang 0...Jarang klient yang besar-besar akan ambil khidmat korang untuk mempromosikan blog..


Itu pada akulah..Apa yang aku cuba usahakan sekarang ni,untuk menaikkan lagi taraf  PageRank blog aku ni.Nak naik orang kata senang,tapi bab nak maintainkan tu payah jugak tau..Rata-rata blog mungkin mempunyak nilai Pagerank di bawah 1 sahaja.Tapi untuk naik ke 2 dan seterusnya sangat payah nak jumpa..So kat situ kita kena kaji sendiri.Kita pun kena tau jugak kita berblog ni untuk apa,kalau untuk suka-suka,santai-santai,asal boleh,korang skipkan je entry ni..bagi yang nak membaik pulih,serta menaikkan blog korang.Untuk korang menjana pendapatan melalui blog.Jomlah aku kongsikan sedikit tentang kelebihan blog yang mempunyai pagerank tinggi.Info ni aku ceduk dari blogger akma.omar.


Related image
Sebelum tu,korang boleh baca entry aku ni.Aku ada update pagerank terbaru dalam entry ni..masih di Nilai yang sama..Insyallah..lepas ni akan dibaikpulih.Ada jugak ilmu yang aku ceduk dari blogger otai,tentang bagaimana nak naikkan Pagerank blog ni..korang boleh baca disini 

Oklah..kalau korang tak tau apa itu Pagerank,Korang boleh rujuk Entry INI.kalau korang belum tahu lah pasal pagerank..Untuk entry ni,aku nak share dengan korang kelebihan Pagerank je...ok

APA KELEBIHAN PAGERANK?

PageRank menambah weight dan authority ke laman web anda.Blog yang mempunyai pageRank tinggi adalah lebih baik,ia akan melaksanakan hasil carian secara organik.
Status pageRank adalah merupakan populariti sebebuah blog atau laman web.Sitelinks yang bersambung ke blog anda adalah satu petunjuk bahawa orang menganggap artikel anda berharga,itu antara sebab orang mula membaca entri anda.

Link inbound akan meningkatkan trafik blog.Skor yang tinggi bermakna bahawa anda mempunyai valueable links-Google menggunakan faktor ini dengan menggunakan algoritma ranking,Entri cepat diindeks jika blog atau laman web anda mempunyai nilai Pagerank yang tinggi.Google Spider akan lebih cenderung melawat blog anda untuk crawled dan indeks artikel atau kandungan.

Enjin carian google suka laman web atau blog yang selalu dikemaskini.Sebagai balasan,blog anda anda akan mendapat PageRank yang tinggi.

Jika anda mahu menjana pendapatan daripada search engine marketing,enjin carian seperli link dibayar,mempunyai per klik atau banner iklan.Berapa banyak anda dapat sebahagian besarnya bergantung kepada kedudukan pagerank blog anda.Tinggi PageRank,lebih tinggi pengiklan akan membayar anda.

PageRank adalah seperti satu penghormatan dan kunci kepada kredibiliti,iklan lumayan dan perkongsian pautan.

So,tak salah kan kalau aku terus nak majukan blog untuk mencapai income yang lebih tinggi.Seronok melihat blog yang mempunyai pagerank 3-5..Itu pun dah kira mahal tau kalau dapat job..


So,lepas ini,perlu menambah baik blog untuk ke arah yang lebih maju..Apalah salahnya,dari minat timbul kepada kerjaya tetap menjadi seorang blogger sepenuh masa kan,,

Nak check PR Blog >>>>> prchecker.info

Doakan saya...thanks for reading

6 comments:

  1. Bagus info ni, saya kena banyak belajar dari sis ni... thanks share ya...

    ReplyDelete
  2. thank you fr sharing eda.. memang sangat2 diperlukan info ni..

    - Blog Hernee Nazir -

    ReplyDelete
  3. wahhh, nak check PR jugalah. terima kasih info

    ReplyDelete
  4. Thank you kak edaa... Memang nak tahu sgt pasal benda nih. Nextime boleh berguru dgn kak eda.

    JOM KE BLOG UYUL >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete