Friday, March 31, 2017

# beauty.

Koleksi baru Dose Lipmatte dari Lazada

Assalamualaikum

Hai korang☺☺☺ Nak cerita pasal beauty ni,aku bukanlah orangnya..Barangan make up yang aku ada pun boleh kira dengan 5 jari je..Takdelah satu beg besar pun..

Apa yang aku selalu tepek kat muka adalah Moisturizer jenama Safi Balqis.Yang kedua DD cream dari Ailin Skincare..Produk ni aku ada ceritakan di Entry DD perfection Cream By Ailinskincare .hah korang boleh baca kehebatan produk ini.

Lepas pada tu,aku pakai bedak carrier junior nipis-nipis.barulah aku pakai Ultimate Make up Cake dari Pixy..Hah..aku paling suka pakai bedak compact ni..Produk Pixy ni memang kena dengan kulit muka aku ni.Korang boleh baca review tentang Ultimate Make up cake Pixy .Dan last sekali baru aku kenakan Lipstik.Buat masa ni,Lipstick yang ada dalam koleksi aku adalah dari Nyx,Silky Girl dan last sekali yang baru aku beli dari Lazada adalah Dose  Of Colors Lipmate (code 12)

Masa aku beli tu tengah promotion.So,dapatlah murah..Postage free ko!!Best lipstick ni..Tapi agak keringkan bibir lah..Kalau nak guna jenis Lipmatte ni,pastikan letak lipbalm dulu kat bibir,baru soft je pakai..






Walaupun warna amat menyerlah,tapi pandai-pandai kita lah nak buat warnanya sedikit kelam.Aku tambahkan sedikit pemakaian Lipstick Silky girl supaya warnanya tidak begitu menyerlah..baru kena dengan kulit kita ni.Kalau jenis Kulit yang jenis putih melepak tu,for sure,cantik pakai.

Aku pakai pun dah cantik..agagagaa...sila jangan menyampah..kalau ada yang menyampah..tekan je X..


Kena dengan baju hari tu..Oklah kan...



Kalau korang berkenan dengan Dose Lipmatte ni,cepat-cepatlah terjah Lazada ye..harga tetap sama iaitu RM20.99.Murah dah tu..next nak beli NYX collection pulak kat Lazada Malaysia


Kalau nak cari kat luar,entah bila aku dapatkan...Bila ada kawan baik ni,senang sikit..Nak beli apa pun senang..Tunggu je posmen datang.

Hah..itu jelah barang make up aku..Ada maskara yang aku dapat dari Lazada jugak,Tapi aku jarang pakai disebabkan aku pakai spec.mascara tu aku pakai time aku cuti solat je..hahaha..faham-faham jelah kenapa..Kes malas nak cuci mascara tu.Aku memang jarang make up..Rasa tak pernah kot.Just pakai apa yang aku mention je kat atas tu.Sebab kulit aku ni sensitif,blackhead,whitehead ada,takut nanti lebih bermasalah..


So,itu jelah yang aku kenakan setiap hari samada waktu bekerja ataupun keluar..

Eh..nak ingatkan korang ni je.Lazada Big Baby Fair masih lagi berlangsung tau.Masa nilah nak beli apa jua barangan untuk anak-anak korang..Jangan lupa tau..



Klik sini >>>>> Lazada Big baby Fair


9 comments:



Follow Us @aida_yusof81