Thursday, March 09, 2017

# lazada

LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST

Assalamualaikum


Hai korang ☺☺☺☺,.Bagi ❤❤ kat korang yang baca entry ni...Thanks for visited..ececeh..speaking pulak.Ok...Tak nak bebel dah..Tuari aku ada war-warkan tentang Contest yang Lazada ada anjurkan..Korang boleh tengok balik entry aku Lazada Birthday Blogge Contest 2017 ni..So ada masa ni,apa kata kita join..


Kalau nak sebut pasal Lazada ni,semua orang kenal..bukan sahaja di website,malah di TV pun ada iklan pasal Lazada kerana Lazada merupakan SHopping Online yang Trending dan terkenal.Bukan sahaja di Malaysia,Malah di Philipina,Indonesia,Vietnam dan banyak lagi.

APA YANG AKU SUKA TENTANG LAZADA

Kalau cerita pasal Lazada ni,semua aku suka.Meh aku senaraikan apa yang aku suka tentang Lazada ni
  •  Lazada mempunyai diskaun yang hebat dengan setiap pembelian.
  • Semua barang yang aku nak di luar,ada di jual di Lazada
  • Murah dari website shopping yang lain
  • Senang Nak cari barang yang aku nak
  • Services yang pantas
  • Penghantaran yang cepat
Yes..sebab itulah setiap kali berbelanja online,aku memilih untuk beli di Lazada 

TOP 3 BARANGAN YANG AKU SUKA DI LAZADA( My 3 Favorite products)

3 of Top barangan yang aku suka sangat kat lazada..Kenapa 3 je..banyak sebenarnya..hehehe...Oklah Korang tengok kat bawah ni kenapa aku suka sangat barangan ni ye.


1.

Memandangkan tiap-tiap bulan aku ada spend kat barangan anak,aku akan cari Drypers Classic ni dengan harga promotion dan murah..Siapa kata Murah?? Betul..sangat murah sebab untuk 4 pack Drypers Classic hanya Berharga RM96.00( rm96.00 x 4 = Rm24 untuk 1 pack)
Sangat murah..Sebab tulah,bila nak membeli,website pertama yang akan aku usha adalah Lazada.

So siapa nak cari Drypers Classic murah,wajib terjah Lazada 


2.                         


Ni antara gadget yang selalu aku usha bila masuk Lazada.Sejak kemunculan Oppo R9s Plus ni di Lazada,setiap kali tu teringin untuk mendapatkannya.Harganya sama sahaja antara di kedai dan di website.Kalau ada yang lebih murah dari ni,korang kena figure out kenapa dia murah..ok..
Bilalah gaknya dapat  memenuhi impian aku ni..Kot Lazada bermurah hati nak taja sebijik handphone ni kat aku..hahaha
Harga untuk OPPO R9S PLUS adalah RM 2498.00


3.

                   Sony ILCE-5000 A5000 16MP 16-50mm

Camera Sony A5000 ini juga adalah Top Pick aku bila masuk ke Lazada..Wishlist ni tau..Tapi tak tau dapat bila..As a blogger,bila up entry,harus mempunyai gambar yang cantik.Dan sebab itu aku memerlukan kamera yang mempunyai gambar yang cantik bila diambil.Harganya pun not bad,cuma belum berkemampuan untuk memiliki..Cuma dapat pandang je Kamera ni..Nak jadi hak milik belum lagi..hahah
Untuk Sony ILC-5000 A5000 ni berharga RM1679.Korang boleh cari dalam harga RM1500 untuk kamera jenis ni..Tapi aku minat Pink!!


What do you Think Lazada Malaysia can Improve

Bagi aku sekarang ni Lazada Malaysia dah banyak improvement.Cuma ada beberapa perkara yang aku rasa Lazada Malaysia kena titiberatkan untuk improve sales dan menarik minat pelanggan setia mereka
  • Memastikan Seller yang menjualkan barang mereka di Lazada mempunyai produk yang berkualiti mengikut harga yang mereka tawarkan.Sebab bila aku survey kat komen,ada juga pelanggan yang tidak puas hati bila barang yang diterima tidak seperti jangkaan mereka.
  • Selalu ada masalah dengan service penghantara.Perlu lebih titik beratkan service penghantaran tepat pada masanya.Sejak kebelakangan ni,ramai yang komplen tentang services penghantaran lambat.
  • Lazada Malaysia selalu buat sales,so lebihkan kepada promotion supaya orang lebih berminat untuk shopping di Lazada
What is Your Birthday Wish for Lazada Malaysia

First Of all Happy Birthday to Lazada..Happy Turns 5..MOGA TERUS SUCCESS.Terus berkualiti dan akan kekal di hati customers you.Moga terus akan memberikan perkhidmatan yang terbaik untuk para pelanggan and all the best.

Ok..Dah lengkap untuk penyertaan..Kalau korang nak join juga  LAZADA BIRTHDAY BLOGGER CONTEST ni,masih sempat kerana tarikh tamat penyertaan adalah pada 23 mac 2017.

And..nak bagitahu korang,Sempena Birthday Lazada ni,mereka ada buat Lazada 5th Anniversary sales bermula dari 21-23 march 2017..So bookmark kat calender untuk usha sales diskaun sempena anniversary mereka nanti ye...Stay tuned.










11 comments:

  1. Good luck...semoga terpilih sebagai pemenang..

    ReplyDelete
  2. Ju xperna shopping atau visit lazada ni tapi bila baca bab pampers murah ! zuupp ! laju ju buka.. ok ju nak cuci mata dekat lazada =D thnks tau ! all the best =D

    ReplyDelete
  3. Good luck kak.. oppo tu pun mcm best jugak..

    ReplyDelete
  4. all the best eda..semoga ada rezeki terselit di situ..macam nak join gak hehehe

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete
  5. Good luck bro..
    Pilihan hajat pun memang superrr..

    Ikhlas Dari
    Along Misuari

    ReplyDelete
  6. Good luck Sis :)

    Mai pun join ni, makin ramai join makin meriah kan,hihi.

    ReplyDelete
  7. gud luck :) busyra belum join lg. ingat mmg nak join ni. hehe

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81