Friday, March 24, 2017

Outing di Dataran Emas Muar

Assalamualaikum

Hai korang๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š.Yess,kami masih lagi di sini,Melaka.masih lagi bercuti..Sebenarnya ikut plan hari ni kami nak try mee besen.Tapi disebabkan takut ramai orang,so kami ubah plan untuk ke Muar je.Lagipun bawa anak-anak ni,selesa dengan suasana yang luas kan.

Kami plan untuk ke Dataran Emas,Muar.Kalau dah duduk Melaka,nak ke Muar ni memang dekat je.
Kami di dataran Emas Muar

Sebelum anak-anak bermain kereta control,bawa mereka main playground dulu.Tapi tak lama kat situ sebab pack sangat budak-budak yang bermain disitu.So untuk mengelakkan kecederaan anak-anak,aku ajak mereka main kereta control.Lagipun kakak fiyah tak berapa minat nak main kat situ.

Dapat dah main kereta control sorang satu.Kakak lah yang kemain suka.Adik pulak,pantang kereta berhenti,dia marah sebab tak jalan

Kakak steady je dengan kereta pink dia..amboiii..amboii

Bermain kereta control sejam je.Lepas tu kakak nak beli belon.Lepak sekejap,terus je cari port nak makan.
Dah sampai muar ni,rugi kan tak pekena mee bandung Muar

Pergi area situ je,cuma nak dapat makan mee bandung special memang hampa.Dapat mee bandung biasa je.Tu pun kira not bad la..



Kami di restaurant mee bandung muar.Dekat je dengan uptown muar.Tak sempat nak snap gambar masa kat situ.wefie kami sebelum makan.tiga keluarga ni..

Esok tak tahulah plan nak kemana pulak.Tapi esok petangnya pulak,kami dah pulang ke johor bahru.

7 comments:

  1. Meriahnyaaaa keluar sampai 3 keluarga! mesti best kan ramai-ramai hehe.

    ReplyDelete
  2. Sekali trun 3 family, seronok jln rami2 ni

    ReplyDelete
  3. seronok ramai2..kawan kita orang melaka baru je post gambo nak makan kat mee besen..tapi orang ya ampun..

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum eda...bestnya dpt berjimba bersama family kn...:)
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81