Thursday, March 16, 2017

# press release

Pelancaran Zimmer Sculpt Your Dream Body Di Malaysia

Assalamualaikum

Hai korang ☺☺☺Baru-baru ini berlangsung pelancaran Produk terbaru untuk melangsingkan tubuh badan.Produk terbaru di Malaysia iaitu Zimmer  Aesthetic rawatan terbaru untuk mendapatkan badan idaman dengan menggunakan Teknology Cyro-Lipolysis.LTeknology Cyro-Lipolysis ini adalah alat yang menggunakan teknology Jerman  yang diperkenalkan kepada umum.Lemak di badan ni,kalau tidak di hapuskan akan jadi penyakit.Sebab tu ramai yang sedaya upaya untuk mengurangkan lemak di dalam badan supaya tidak terjadi obesiti.Obesiti adalah satu penyakit yang sangat besar percent di Malaysia.



Majlis Perasmian ini diadakan di TalentLounge Damansara Perdana.Di majlis ini,Dr Pablo Naranjo iaitu Medical Director of Elite Laser Clinic di Madrid,Spain telah memberikan maklumat tentang rawatan Cyro-Lipolysis.

zimmer
Dr Pablo Naranjo presenting to the audience on Z Lipo and Z WavePro by Zimmer Aesthetics - the fat-freezing system for non-invasive body contouring and the second generation of Cryo-Lipolysis technique at the media launc recently.


Cyro-Lipolysis merupakan generasi kedua yang menggabungkan antara Z lipo ( Cryo-Lipolysis) dan Z Wavepro(US-FDA approved shockwave) memberikan tempoh rawatan yang pendek dengan hasil yang cepat dan berkesan.Yang penting ianya lebih selamat di gunakan.Jadi pengguna tidak perlu risau dengan penggunaan teknologi yang canggih ini.

Cryo-Lipolysis telah mendapat pengiktirafan European Unuon CE Mark sejak tahun 2009 untuk non-invasice fat reduction procedure.Aku yang mendengar ni pun teruja untuk mencuba rawatan ini kerana rawatan ini telah mendapat perhatian dunia dan menjadi trend di mana ia adalah rawatan yang selamat dan terbaik untuk mereka yang tidak berani melakukan pembedahan.Sama macam aku,bab cerita pembedahan ni dah seriau rasanya.Bila ada teknology canggih seperti ini,mungkin ramai yang boleh menghapuskan lemak mereka.

Satu Kajian yang dibuat oleh Dr.Michael Ingargiola(Pakar bedah plastik),rawatan ini telah menjana purata 20 peratus daripada pengurangan lapisan tisu lemak selepas beberapa bulan.Trigliserida iaitu asid lemak dan gliserol juga akan terhapus secara semulajadi melalui sistem limfa kemudian diproses oleh hati.

Generasi kedua Cyro-Lipolysis oleh Zimmer Aesthetics dan Z wavepro adalah mesin estetik inovatif yang dicipta bagi tujuan pembekuan lemak dan badan contouring dalam rawatan selulit sehingga bertindak di kawasan lemak yang keras.Ia merupakan mesin serba boleh dan telah memenangi anugerah pada tahun 2016.


zimmer
Dr Pablo Naranjo (second from right), Medical Director of Elite Laser Clinic and Key Opinion Leader of Zimmer Aesthetics addressing the benefits and process of using Zimmer Z Lipo and Z WavePro products during the launch of the two innovative and versatile equipments. Listening intently are (from right) Ms Jess Kong, General Manager of Med III Division of Neoasia, Mr Henry Holitschke, Zimmer Area Sales Manager from Germany, Dr Alice Prethima from Ageless Medispa and Clinic, Dr Serina Binti Haji Abdul Latif from The Life Clinic and Dr Chan Boon Khai from TDOX Clinic.



Rawatan Z lipo ini mempunyai 3 jenis applicator iaitu besar,kecil dan sederhana dan ianya muat untuk pelbagai jenis tubuh badan dan saiz.Applicator ini akan disasarkan pada lemak yang terkumpul seterusnya menyejukkan lemak tersebut dalam satu jangka masa lalu dan ia menghapuskan sel lemak yang disasarkan.Bila lemak ini mati,ia akan keluar menerusi sistem limpa ataupun dengan kaedah semulajadi.Ia mengambil masa dalam 10-12 minggu sahaja.


Dr Pablo Naranjo (second from right), Medical Director of Elite Laser Clinic and Key Opinion Leader of Zimmer Aesthetics officiating the launch of Zimmer Z Lipo and Z WavePro products. With him are (from right) Ms Jess Kong, General Manager of Med III Division of Neoasia, Mr Henry Holitschke, Zimmer Area Sales Manager from Germany, Dr Alice Prethima from Ageless Medispa and Clinic, Dr Serina Binti Haji Abdul Latif from The Life Clinic and Dr Chan Boon Khai from TDOX Clinic.

Rawatan Z Lipo ini hanya mengambil masa 1 jam sahaja dalam 1 sesi.Ianya sangat sesuai bagi mereka yang mengalami lemak berlebihan di tempat-tempat tertentu.Kos untuk treatment adalah dari 1500-1800 bergantung kepada area treatment yang diberikan.

zimmer

Antara blogger yang menghadiri treatment dari Zimmer  Aesthetic.Mereka sangat berpuas hati dengan rawatan yang diberikan.


Kepada mereka yang ingin membuat rawatan menggunakan Rawatan seperti di atas ini,aku sediakan senarai klinik yang menyediakan rawatan ni

    1. TDOX Clinic
      51B, Jalan SS21/37, Uptown 37,
      47400 Petaling Jaya, Selangor
      T: +603 7733 7768

    1. Esadsa House
      Lot 51, 7th Floor Signature Office,
      The Boulevard Mid Valley City,
      Lingkaran Syed Putra, 59200
      Kuala Lumpur.
      T: +603 2287 8569

    1. Ageless Medispa & Clinic
    257, Jalan Maarof, Bangsar Park,
    59000 Kuala Lumpur
    T: +603 2095 0458

    1. RE Plastic Surgery Clinic
      A4-UG1-03, Solaris Dutamas,
      Jalan Dutamas 1, 
      50480 Kuala Lumpur
    T: +603 6207 9004
    5.The Life Clinic
    Lot 6-2A, Jalan Batai, Damansara Heights
    50490 Kuala Lumpur
    T: +603 2856 9292



Maklumat lanjut korang boleh melayari website mereka seperti di bawah ini.

NeoAsia : neoasia.com.sg

4 comments:

  1. Singgahsini.. kalo badan yang bermasalah boleh lah pergi sini ..

    ReplyDelete
  2. Oh inilah nama rawatan dia..susah nau nak nyebutnya..hehe

    ReplyDelete
  3. Raawtan canggih sekarang..sediakan duit je
    JanjiKita

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum eda...rawatan yang canggih dan moden ni...mama dtg tag eda yer...

    ** Mama Maszull

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81