Friday, April 28, 2017

Cari kerja Kosong di gkerjaya.com

Assalamualaikum


Hai korang☺☺ Nowadays,lagi di zaman IT ni,nak cari kerja memang sangat mudah jika dibandingkan dengan zaman 70-80 an dulu.Nak cari kerja mesti nak kena jelajah dari satu syarikat ke satu syarikat yang lain.

Dan dahulu,suratkhabar adalah carian terpenting digunakan untuk mencari kerja.Betapa payah kan dulu.Tetapi di zaman yang serba canggih ni,pelbagai website yang memberikan perkhidmatan mencari jawatan kosong yang sesuai dengan kita.Sangat mudah.

Kepada mereka yang mencari jawatan kosong terkini samada swasta ataupun kerajaan,aku sangat-sangat syorkan untuk korang terjah laman web gkerjaya.com.

gkerjaya.com


Siapa yang patut follow  website gkerjaya ni?
  • Mereka yang sedang mencari jawatan kosong
  • Mereka yang ingin bertukar kerjaya kepada yang lebih baik
  • Mereka yang baru habis spm/diploma/ijazah /phd dan lain-lain

Di gkerjaya.com terdapat pelbagai tip-tips kerjaya diberikan antaranya :-
  • Panduan bina kabel dalam linkedlin.
  • Panduan permohonan kerja melalui email
  • Panduan mohon kerja melalui SPA dengan betul
  • Panduan mohon jawatan kosong di jobstreet dengan betul
  • Tips penulisan resume dan lain-lain lagi
Korang juga boleh baca panduan yang telah disediakan di SINI.

Bagi korang yang nak tengok jawatan kosong terkini boleh terus ke laman sesawang gkerjaya.com

All the best..

8 comments:

  1. mudah nak cari kerja sekarang ni tapi tak mudah nak dapat kerja..kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu fiza,lagi ekonomi sekarang ni..

      Delete
  2. kerj askrng susah nak dpt. huhu. tp btw tq atas perkongsian kak

    ReplyDelete
  3. Terimakasih info nya, mudah semuanya sekarang, Cuma diujung jari je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama..terima kasih juga lawat blog ni ye

      Delete
  4. assalamualaikum eda...mama nak share entri ni boleh x eda..hari tu mama ketinggalan kapalterbang sbb x sihat...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  5. tq for sharing..rabia dapat kerja jadi cikgu melalui facebook

    ReplyDelete