Monday, May 08, 2017

A Date With Mum Mother's Day Celebration By Fanpekka Cafe SDS

Assalamualaikum

Hai korang☺☺ Sabtu lepas aku berpeluang untuk menyertai satu Event yang diadakan di Aeon Jusco Tebrau.Event ini diadakan sempena Mother's Day pada bulan ini.Selain aku,dua blogger JDT Blogger yang terlibat adalah Suzlin dan juga Mialiana.

sds bakery
Event  ini adalah anjuran Fanpekka Cafe SDS bagi memperkenalkan menu mereka sempena Mother's Day ni..And yes,family aku sejak dari kecil lagi memang membeli kek di SDS Bakery ni.
Oklah, meh aku bagitahu korang apa yang specialnya Menu sempena Mother's Day ni dari SDS.

sds bakery
Sempena Mother's Day celebration ni,Fanpekka Cafe SDS  memperkenalkan Family Platter yang sangat menarik .

Menu menarik yang ada di dalam Family Platter ni
  Main Course untuk Family Platter 
  • Stir fried dried chilli clam
  • Shrimp scrambled egg
  • Mongolioan Fish
  • Herbal Chicken soup
  • Brocolli and cauliflower mix vege
  • 4 rice
Family platter berharga RM49.90(member's Price) RM59.90(for Non member)
sds bakery

Dan korang boleh add On "Tea Selection" untuk 4 orang berharga Rm8.90(free Refill)
  • Rose Tea
  • Very Berry-berry Tea
  • Classic Flower Tea
sds bakery
Aku suka dengan Tea yang mereka hidangkan
  • Appertizer :Garlic Bread + brown source and Flower Tea

Untuk Event ini juga,mereka menyediakan side dishes yang awesome untuk kami nikmati
sds bakery


  • Dumpling
  • Potato Wedges
  • Chicken Meatball and mashed potato with berry sauce

AKu suka sangat Meatball with sos tu..memang sedap..Tekak aku lah kan..

Disertakan tentative Program Event A Date With Mum Mother's Day Celebration By Fanpekka Cafe SDS


12.30pm Registration
1pm Food Presentation by A-Li
1.35pm Presentation of Cakes and Activities
1.50pm Photo Session
2pm Ends

sds bakery
Choclate Cake

Cake Comel yang kami dapat masa persembahan cake itu adalah ni,aku memang suka sangat cake yang diberikan sebab cake ni macam indulgence cake jugaklah,cuma dia ada kacang,aku tak ingat apa nama cake ni..Tapi memang best rasa dia.

Aktiviti yang dijalankan pada event itu adalah pemberian bunga kepada blogger yang membawa mak pada hari itu,.Dan setiap pembelian kek,korang akan dapat replika mesin jahit(music box) untuk diberikan kepada ibu yang tersayang...sweet kan..
sds bakery
Cake Range Price  Rm72-85 and get free Music Box and Fragrant Carnation


Kalau korang nak dapatkan cake yang cantik ni sempena Mother's day dan juga Fathers Day,Jangan lupa untuk dapatkannya di semua outlet SDS Bakery. Untuk dapatkan diskaun juga,korang boleh menjadi ahli mereka.

sds bakery
Drinks :  ice ball and soda water(green/apple/peach/passion fruit

Syoknya bila dapat celebrate dengan mak ayah kan...Sesekali hiburkan hati mereka ni...

Meh aku belanja blogger-blogger yang terlibat di dalam Event ini

jdt blogger
Aku tak faham kenapa aku buat muka duckface tu..duckface ke?

blogger
Chinese blogger dan juga PR kami pada hari itu iaitu Alice Loh

Ok done..cukuplah tu kan sebelum korang muntah ijo..hahaha




Outlets:
SDS Bakery & Cafe
AEON Tebrau City (Fanpekka Cafe) • Johor Jaya • City Square • Kota Tinggi • Taman Perling • AEON Kulaijaya • Kluang • Taman Universiti

SDS Cafe
AEON Bukit Indah • KSL 

*SDS Family Platter is not available at Kota Masai, Kota Raya, Setia Indah & Kangkar Pulai outlets.







14 comments:

  1. sedap makan ni.... tak perlu diet.. hahaha..

    - Mia Liana

    ReplyDelete
  2. bestnya kakkk.. dilah selalu gak makan kat SDS tp yg kat aeon kulai la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kulai pun termasuk dalam promotion jugak dilah..so cepat2 ke sana ye

      Delete
  3. assalamualaikum eda...wah !! sedapnya makan-makan...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam mama,ala..rugi tuari mama tak join jugak

      Delete
  4. banyaknya outlet.banyak yg dkt dengan rumah.boleh la cuba nanti sbb memang suka makan kek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah dekat tu,should try la kan..rugi wooo

      Delete
  5. Kek 😱😍😍😍 πŸŽ‚πŸŽ‚πŸŽ‚πŸ°πŸ°πŸ°

    ReplyDelete