Thursday, May 25, 2017

# kisahsidairy.com

Makanan pagi sampai ke petang

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Dah makan tengahari? sejak dah takde member nak keluar makan tengahari,maka ambil jalan senang untuk beli makanan pagi sampai ke petang..haha

Nasi goreng pagi tadi
Selalunya kalau keluar tengahari untuk lunch,breakfast aku makan yang ringan-ringan contohnya biskut atau kuih.Dan tengahari aku ambil nasi atau ikut tekak nak makan apa.And makan tengahari tulah yang akan bawa sehingga ke malam.

Of course balik rumah,aku masak untuk husband dan anak-anak,ini bukan cakap untuk membangga diri,tapi itulah rutin seorang yang bernama aku.Tak kisah kalau orang nak cakap aku nak membangga diri sebab dapat masak hari-hari.Actually bukan hari-hari pun.kadang-kadang kalau rajin nak pi pasar malam setiap hari rabu,aku takkan masak,Lauk kat rumah dah habis pun aku takkan masak,yelah..dah habis kan,nak masak apa,so sambil beli lauk kat luar,sambil cari makan..Itulah rutin aku.Bukan sahaja sebagai tanggungjawab,tetapi langkah berjimat cermat.hahaha

Oklah..berbalik cerita tadi,bila dah takde kawan nak keluar makan,kenalah beli makanan awal-awal.jenis perut aku ni tak boleh tak makan,kecuali puasa.So pepagi aku akan decide nak makan apa,samada nasi goreng,nasi lemak,mee atau sebagainya.Dan aku akan beli kuih dalam rm2 untuk aku makan di waktu pagi.Kekadang aku bawak bekal,itu kalau ada lebihan makanan malam tadi aku panaskan.Selalunya takde lebih sebab aku tak suka masak terlalu banyak,kalau panaskan kadang-kadang tengahari dah basi.

hahaha...itu jelah cerita aku pasal makan ni.Ini pun dah bersyukur sebab dapat makan.Korang pulak macam mana..apa yang korang buat bila takde kawan untuk keluar makan.



7 comments:

  1. Samalah kita! Hii. Kalau dah tahu takde kawan untuk pergi lunch, dah beli siap2 makanan berat dari pagi..

    ReplyDelete
  2. Julia pun sama mcm rohaida tau...kalau tak de kwn nak lunch sama...selalu siap2 dah beli atau bawa bekal. Tapi bekal tu buat mkn jam 11 pagi...antara breakfast hingga petang...serius x lapar pun sekali makan je...sebab suka jam 11 pagi mkn tempat sendiri.

    ReplyDelete
  3. Samalah.. Kalau takde geng nak makan biasanya tapau siap2..
    Lepas anta anak sekolah singgah beli makan..
    Tengahari standby roti je kat opis.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. klu takde geng makan, mkn kat tempat sendiri, smbil makan sambil tgok pc,

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum eda...yer la kalau dah x ada kwn nak teman kenalah beli awal2 kn...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81