Friday, May 05, 2017

Pigeon Pure Newborn | Penjagaan Kulit bayi baru lahir

Assalamualaikum

Hai korang☺☺Kalau dulu,masa tengah mengandungkan Naura dulu,of courselah ibu mana pun akan buat preparation sebelum anak mereka lahir.

Nak bagi yang terbaik untuk anak yang bakal lahir.Biasalah kan,bayi baru lahir ni memerlukan penjagaan yang rapi,bukan sahaja dari pemberian susu ibu,malah penjagaan kulit mereka jugak.Penjagaan kulit ni,of courselah lebih kepada pemilihan produk mandian untuk mereka.Yang korang semua tahu,kulit bayi ni sensitif,salah guna produk,akan mencacatkan lagi kulit mereka yang sensitif tu.

Kalau dapat diundurkan waktu..hehehe...Produk terbaru dari Pigeon iaitu Newborn Pure Purifying Body Wash dan juga Newborn Moisturizing Lotion.Aku baru je dihadiahkan dua produk ni dari Motherhood.Seriously,suka dengan bauan dari body wash dan Moisturizing lotion dari Pigeon ni..


related images
Cantik je packaging masa baru sampai

Walaupun Naura dah besar,tapi tetap dia memerlukan penjagaan kulit yang lebih lagi kerana kulit Naura ni lebih sensitif.Di dalam Gift ni terdapat :
  • Purifying Body Wash
  • Moisturizing Lotion
Kalau korang nak tahu,Pigeon ni amat terkenal di dalam pasaran menghasilkan produk yang sangat bagus untuk bayi yang baru lahir.Pigeon sudah mula bertapak selama 40 tahun..Wow..lama kan.And of course mereka adalah salah satu jenama produk yang sangat berkualiti


pigeon
Dialah orang paling tak sabar nak bukak dan guna dua produk ni

Oklah..Meh aku cerita satu persatu tentang kebaikkan yang ada di dalam dua produk ni


pigeon


Pure Purifying Body Wash
Pure Purifying Body Wash dirumus khas oleh Natulayer iaitu lapisan bahan-bahan pelembab yang menyerupai vernix secara semulajadi yang membentuk dengan ceramide yang terdapat pada kulit bayi semasa mereka di dalam rahim lagi.Hidrat Natulayer melindungi kulit bayi yang terdedah daripada kering dengan mengunci lembapan dari dalam

Di dalam kandungan,bayi dilindungi oleh lapisan yang terbentuk secara semulajadi pada kulit,dan bila dilahirkan maka tiada lagi yang dapat melindungi kulitnya.Oleh itu,kulit bayi kurang dilindungi,dan menjadikannya lebih terdedah dan sensitif berbanding dengan kulit orang dewasa.

Pigeon Newborn Purifying Pure Body Wash dirumus khas untuk membersihkan dan menyucikan kulit bayi perlahan-lahan  tanpa menyebabkan sebarang initasi.Ia juga bebas dari Paraben,Formaldehid,Alkohol dan mana-mana bahan-bahab lain yang boleh menyebabkan kerengsaan kulit bayi.Produk ini juga mampu mengekalkan lapisan perlindungan lemak kulit dengan memastikan tahap PH kulit yang seimbang.Ia juga diuji oleh Dermatologi bagi memastikan penggunaan yang selamat pada semua jenis kulit.

Untuk mendapatkan produk ini,korang boleh terus ke page Motherhood 

Pigeon Newborn Purifying Pure Body Wash - (LINK)
Harga : RM59.00
Size : 200ml

Produk kedua yang dihasilkan sama oleh Body wash ini adalah Pigeon Newborn Moisturizing Lotion.Seriously aku memang suka dengan Moisturizing lotion ni sebab dia tidak berminyak dan pantas meresap dalam kulit.Jadi bila apply kat naura dia tak delah rasa rimas,melekit guna lotion ni.

Pigeon Newborn Moisturizing Lotion
Pigeon Newborn Moisturizing Lotion pun sama,dirumus khas dengan Natulayer, dan dihasilkan di Jepun mengikut standard kualiti tertinggi untuk produk penjagaan kulit bayi termasuk ujian kerengsaaan mata dan ujian toksik akut.Moisturizing lotion ini juga menyediakan penghidratan segera untuk kulit bayi kerana ia mudah merebak dan penyerapannya lebih pantas ke dalam kulit.Ia juga bebas dari Paraben,Formaldehid,Alkohil dan mana-mana bahan-bahan lain yang boleh menyebabkan kerengsaan kulit.Mengekalkan lapisan perlindungan lemak kulit dengan memastikan tahap PH yang seimbang.

Pigeon Newborn Moisturizing Lotion - (LINK)
Harga : Rm59.00
Size : 200ml


Jadi dah tak perlu risau untuk mencari produk yang bebas dari Paraben dan alkohol ni.Yang penting aku suka sangat menggunakan dua produk ni.Untuk maklumat lanjut tentang dua produk ni,korang boleh layari website di bawah ini

Website












5 comments:

  1. kadang2 lotion tu, mak baby pun paki hahaa

    ReplyDelete
  2. Wahhh, mcm nak kene try jugaq ni nanti :)

    ReplyDelete
  3. tak pernah try brand pigeon..next baby lah ekekeke

    - Blog Hernee Nazir-

    ReplyDelete
  4. pigeon ni saya pakai botol susu je dulu untuk anak pertama
    JanjiKita

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum eda...jenama ni dah lama sebenarnyakan...seronok naurah yer...
    ** Mama Maszull**

    ReplyDelete