Rempah Ayam Madu Extra Pedas

Monday, May 29, 2017

Assalamualaikum
Hai korang☺☺ sekarang ni kan,nak memasak semuanya senang,senang dari segi penyiapan segala bahan untuk masak sesuatu.Lagi pulak ada yang menjual rempah-rempah ready made.

Macam aku memang sukalah dengan benda-benda macam ni.Bukan sahaja jimat masa,malah makanan tu sedap.Lagi pulak,bagi aku yang bekerja ni,jarang dapat siapkan benda-benda remeh macam ni.Bila dah ada yang ready made,mudahlah kerja kan.

Macam aku nak makan ayam madu bakar,nak kena siapkan rencahnya tu pun satu hal jugak.Ni hah,bila dah ada Rempah ayam madu extra pedas,senang je.Bila bila masa boleh buat ayam panggang madu.Tak payah nak kena siapkan rempah-rampahnya.

Rempah ayam madu extra pedas ini adalah
  • serbuk(rempah kering)
  • Tak perlu tambah air
  • Sesua juga untuk daging,ikan,dan makanan laut lain


Rempah Ayam Madu Extra Pedas

Cara penyediaan untuk rempah ayam madu extra pedas ni mudah je,
  • Bersihkan ayam dan toskan
  • Gaul ayam tadi bersama rempah hingga berkilat.
  • Perap ayam selama 1 jam atau lebih (untuk hasil yang lebih baik,perapkan semalaman)
  • Sedia untuk di bakar dan di grill
  • Boleh juga di goreng(guna hanya sedikit minyak dan api perlahan)

Rempah Ayam Madu Extra Pedas
Mudah kan.Kalau macam aku,suka standby perapkan siap-siap,nanti nak masak,terus keluarkan dan bakar.Baru sedap rasanya.

Bila korang menggunakan rempah ayam madu extra pedas ni,tak perlu campur apa-apa lagi kerana dah tersedia semua bahan di dalamnya termasuk garam ok!

Produk ini adalah keluaran Ammar Global Food Industries and korang boleh cari di facebook dengan nama tu.

Ini pun husband aku beli di tempat kerjanya.Memang sedap dan puas hati tau.








You Might Also Like

4 Orang Komen

  1. dah selalu beli & guna rempah ni..biasa beli yang biasa je..memang sedap
    JanjiKita

    ReplyDelete
  2. Sedapnya..
    Lagi bagus buat sendiri kan SR..

    Selamat berpuasa..

    ReplyDelete
  3. Ada dh jual ayam atau ikan yang dah sedia diperap rempah.
    Siap pelbagai perasa lagi.

    ReplyDelete
  4. tq for sharing..rasa mcm nk try masak ni

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

DISCLAIMER

A blog Kisahsidairy.com is a personal blog.
The Opinions expressed here represent my own .
In Addition,my thoughts and opinions change from time to time I consider this is neccesary conseguenve of having an open mind
Email me at sitirohaida81@gmail.com
"BEST VIEW WITH GOOGLE CROME - COPYRIGHT 2017"