Saturday, May 27, 2017

# kisahsidairy.com

Yasinan-Kenduri arwah

Assalamualaikum
Hai korang😊😊Selamat bersahur.and yesss,entry ni ditulis pada hari pertama sahur.Dan hari pertama jugak bersahur di kampung.

Juadah,ala..selalunya masak yang simple je.Tak perlu berat barat pun.Cukup sekadar apa yang boleh dimakan.Eh,sebenarnya aku nak cerita pasal semalam.Semalam adalah hari family aku buat kenduri arwah.Actually memang dah lambat jugak kami buat yasin tahun ni.Selalunya dalam sebulan sebelum puasa,kami dah buat dah.Tapi tahun ni agak lambat.

Menu pun biasa-biasa je.Mak hanya buat nasi lemak ayam dan laksa penang.Yang lain tu adalah roti jala dan kuih muih.Simple je kan,sebab esoknya pun dah berpuasa,tu yang ambil makanan yang simple tu.Orang pun tak berapa ramai yang datang.Mybe sebab diorang nak buat persiapan untuk bersahur kot.

Adalah sedikit gambar yang aku ambil,yang lain semua selfie adik-beradik je..Kami ni kalau dah berkumpul memang macam tu..Haishh..macam-macam.
Masa ni tak berapa ramai lagi yang datang.

Dan itu sahajalah aktiviti kami semalam.ada lagi sebenarnya cerita selepas majlis.Nanti aku update kat entry lain ye..



3 comments:

  1. Kalau kami selalunya time hujung tahun. Selamat menjalani ibadah puasa sis 😊

    ReplyDelete
  2. samalah hari yasinan tu..tapi rumah ayah aku la..

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81