Yasinan-Kenduri arwah

Saturday, May 27, 2017

Assalamualaikum
Hai korang๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜ŠSelamat bersahur.and yesss,entry ni ditulis pada hari pertama sahur.Dan hari pertama jugak bersahur di kampung.

Juadah,ala..selalunya masak yang simple je.Tak perlu berat barat pun.Cukup sekadar apa yang boleh dimakan.Eh,sebenarnya aku nak cerita pasal semalam.Semalam adalah hari family aku buat kenduri arwah.Actually memang dah lambat jugak kami buat yasin tahun ni.Selalunya dalam sebulan sebelum puasa,kami dah buat dah.Tapi tahun ni agak lambat.

Menu pun biasa-biasa je.Mak hanya buat nasi lemak ayam dan laksa penang.Yang lain tu adalah roti jala dan kuih muih.Simple je kan,sebab esoknya pun dah berpuasa,tu yang ambil makanan yang simple tu.Orang pun tak berapa ramai yang datang.Mybe sebab diorang nak buat persiapan untuk bersahur kot.

Adalah sedikit gambar yang aku ambil,yang lain semua selfie adik-beradik je..Kami ni kalau dah berkumpul memang macam tu..Haishh..macam-macam.
Masa ni tak berapa ramai lagi yang datang.

Dan itu sahajalah aktiviti kami semalam.ada lagi sebenarnya cerita selepas majlis.Nanti aku update kat entry lain ye..



You Might Also Like

3 Orang Komen

  1. Kalau kami selalunya time hujung tahun. Selamat menjalani ibadah puasa sis ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  2. samalah hari yasinan tu..tapi rumah ayah aku la..

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

DISCLAIMER

A blog Kisahsidairy.com is a personal blog.
The Opinions expressed here represent my own .
In Addition,my thoughts and opinions change from time to time I consider this is neccesary conseguenve of having an open mind
Email me at sitirohaida81@gmail.com
"BEST VIEW WITH GOOGLE CROME - COPYRIGHT 2017"