Jom Balik kampung dengan Barangan dari Lazada

Tuesday, June 20, 2017


Assalamualaikum

Hai korang☺☺Kalau boleh nak prepare awal-awal untuk barangan yang akan di bawa pulang ke kampung.Banyak benda nak kena fikir untuk bawa balik.Risau kalau  tertinggal,nak berpatah balik memang la jauh kan.


Oklah,sempena contest Lazada yang last ni,aku nak menjawab semua soalan yang diberikan


Where do you celebrate Raya this year?
Untuk tahun ini,pastinya aku beraya di belah suami di Melaka.Sebab kami bergilir,tahun lepas rumah parents aku,dan tahun ni pula belah suami.Kami akan bergerak balik kampung pada Jumaat selepas berbuka.Sebab jumaat tu aku masih lagi bekerja,So balik kerja siapkan semua dan ready lepas berbuka lah nanti baru gerak.

List down your "Balik kampung"essential

Aku akan pastikan ada beg yang boleh aku bawa barang-barang di dalam tu.Pastikan juga,semua pakaian raya dan biasa di bawa bersama,Kelengkapan anak-anak dan juga makanan dan minuman sepanjang kami balik ke Melaka nanti.Tak lupa juga kuih muih yang aku belikan khas untuk orang-orang sana.

What would you like to buy on Lazada's Platform to bring along for balik kampung?

Oklah,memandangkan aku dah lama tak beli beg baju baru,so tahun ni kena tambah pulak satu lagi beg baju,so aku decide untuk beli luggage beg yang besar tetapi comel.Dan ia pastinya berwarna pink.
barry Smith 20" 4 wheeler expandable ABS Hard Case Luggage
Harga : Rm 149.00
Klik : Link

Seterusnya aku nak bawa juga Raya GIft untuk orang kampung nanti.Tak beli apa pun,cuma minuman 3 in 1 untuk minuman malam raya.
Super Raya Gift Box
Rm36.90
Klik : Link

Dan last sekali adalah minuman yang menghindari mata dari mengantuk.Actually boleh je beli yang tin,tapi bila minum panas-panas,mata jadi segar tau.Selalunya setiap perjalanan,aku akan bancuhkan satu mug dan masukkan di dalam flask untuk diminum oleh en,husband yang bawa kereta tu.So Nescafe 3 in 1 ni memang wajib ada tau.


Nescafe 3 in 1 Original Blend & Brew
Harga : RM19.58
Klik-Link

Hah..itu sahajalah barangan yang aku bawa dari Lazada ni.Jangan lupa tau,Lazada sedang mengadakan Promosi Riang ria Raya  sehingga 30 June 2017 dengan diskaun hebat sehingga 90%.Rugi kalau korang lepaskan peluang ni.Nak shopping just klik je banner kat bawah ni ye

You Might Also Like

3 Orang Komen

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

DISCLAIMER

A blog Kisahsidairy.com is a personal blog.
The Opinions expressed here represent my own .
In Addition,my thoughts and opinions change from time to time I consider this is neccesary conseguenve of having an open mind
Email me at sitirohaida81@gmail.com
"BEST VIEW WITH GOOGLE CROME - COPYRIGHT 2017"