Sunday, June 11, 2017

Kali pertama buat sushi

Assalamualaikum

Hai koranh😊😊Buat apa tu?memasak ke..Alhamdulillah..dah ready semua.Aku masih dikampung.Insyallah kalau takde aral malam ni dah balik.

Kalau korang terbaca entry lama aku,aku ada bagitahu yang mak aku berniaga bazar.So bila tengok orang berniaga,kita pun rasa macm nak niaga.Tapi terfikir jugak,nak niaga apa kan.

Tetiba teringat sushi.Tapi aku tak pernah buat sushi.Kalau beli sushi tu selalulah.Entah macam mana mood nak try buat sushi tu datang.So,aku google beberapa resepi melayu untuk buat sushi ni.Kalau ikut barang-barang takdelah susah sangatkan.So masa sabtu aku dah beli barang untuk buat sushi.Cuma kat kampung ni,nak cari runpai laut yang ok sikit tu takde lah.Tapi apa yang aku jumpa tu alhamdulillah,senang nak guna.

So pagi tadi aku try buat.Bagi adik rasa menjadi ke tak.And dia terus keluar thumbs up.Maknanya menjadilah sushi aku.Try buat lagi dan terus masukkan ke dalam bekas plastik.

Adik up kat status dia,ada yang berkenan..alhamdulillah..aku buat dalam 5 bekas je.Baru up kat fb,dah tinggal sebekas je..wow!!
Dalam satu bekas ni ada 6 pcs.and harga setiap bekas adalah rm5.aku mrmang buat bekas budget.Kalau mahal-mahal takut takde orang nak beli.Yelah,kampung kan,takut pulak takde orang yang nak.So aku buat pack kecil2 je.

Kita tunggu feedback dari pembeli.Harap diorang boleh terimalah hendaknya.

Nanti aku share resepi untuk sushi ni ye.

13 comments:

  1. All the best kak ida syg. Semoga dapat feedback yang positif.

    ReplyDelete
  2. peh. bila nak blanja kita makan sushi ni kak.

    ReplyDelete
  3. Wahh nmpk sedap k.eda..xpena mkn sushi tp teringin nk mkn 😅

    ReplyDelete
  4. Wah... Kita tak pernh try buat sushi sendiri.. slalu beli je.. hehe

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah.. semoga berjaya dan mendapat sambutan sis..

    ReplyDelete
  6. All the best dear, semoga sukses berbisnes.

    ReplyDelete
  7. bagus jugak tu Eda, pas ni boleh join mana2 bazar kat jb plak

    ReplyDelete
  8. Nampak menarik sushi tu .. semoga berjaya

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum eda...mama pun pernah try sekali jer...lepas tu x cuba buat lg pun...bila tengok sushi eda ni terasa mcm nak buat jer...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  10. wah kak,,...dah memulakan langkah tu..bila nak dapat rasa ni
    JanjiKita

    ReplyDelete
  11. sedapnya sushi. moga murah rezeki jualan akak dan family ye. Aminn

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81