Thursday, June 22, 2017

# Beauty

Lip Cream Matte Junkie dari Silkygirl

Assalamualaikum

Hai korang☺☺Mood dengar lagu raya dah sampai..Bukak kuat sikit dari biasa,baru mood beraya tu datang.Ok..habis cerita tu.

Kalau korang nak tau,aku ni bukan jenis bermakeup.Bukan tak suka nak makeup tapi macam tak pandai nak bermake up even tutorial makeup memang selalu aku tengok.Penampilan aku ni biasa je,Lagipun kulit muka aku ni,kekadang dia oily,kadang kering.So bila nak make up tu,takutlah nanti bercapuk .Memang banyaklah cream atau foundation yang boleh cover minyak aku ni,cuma kekuatan nak bersolek tu takde...hahaha...Bagi aku,cukup menggunakan,CC cream dari ailin skincare yang dah dekat setahun jugak aku guna tapi masih tak habis-habis lagi.Bedak compact dan secalit lipstick.Kalau datang rajin,or aku tengah diberi cuti bulanan,bolehlah aku apply sedikit maskara dan juga eyeliner.Itu jelah aku guna.

Ok.Sebelum ni,aku suka warna lipstick yang seakan-akan warna bibir je.Warna nude tu memang pebret aku tau.Tapi untuk hari raya ni,macam nak bagi kelainan sedikit pada lipstcik yang aku pakai.Nak cari yang merah sikit tetapi dalam masa yang sama dia matte.Yang jenis long lasting.Tak perlu nak tambah banyak-banyak lipstick.So,ajak husband pergi ke guardian dekat dengan rumah aku tu.Aku memang dari dulu sukakan produk dari silkygirl ni.Kalau maskara aku suka pakai maybelline.Best guna.Tapi kebanyakkannya aku suka silkygirl la.So,takdelah nak pandang jenama lain,aku terus pergi ke bahagian silkygirl tu.

Banyak jenis lipstick yang aku tengok,tapi hati aku dah berkenan pada satu jenis lip cream ni.Warna dia memang cantik.Harga pun not bad jugaklah.

Inilah dia... Lip Cream Matte Junkie dari Silkygirl
Sebenarnya masuk guardian tu nak beli lain,tapi aku terbeli yang lain pulak..Parah betullah..Tapi baguslah,stock untuk lipstick dan bedak memang sipi-sipi nak habis.

So aku grab dua benda ni.Tapi aku suka dengan lipcream tu..syok wehhhh...Ingat nanti nak tambah stock untuk warna lain pulak

Yeay..dah rasmikan dulu sebelum raya..Lisptcik raya

Nampak kelainan lah sedikit kan...cewah..semangat tau nak raya ni.Guardian tengah buat sales tau.Ikutkan harga lipcream ni mahal sikit.Bila dah sales dapatlah harga  Lip Cream Matte Junkie dari Silkygirl ni Rm 21.51 sekali dengan bedak tu RM 10.39 sen.

Kalau ikutkan macam nak grab je make up lain..Tapi bila fikirkan kena super jimat,kita pakai je mana yang ada.
Kalau korang nak tengok lagi lipstick or lipcream atau apa je barangan dari silky girl ni,korang boleh layari website mereka.Oh ya..Aku menggunakan kod 08 artsy Matte Junkie.

                                                    http://silkycosmetics.com/



7 comments:

  1. nampak sesuai dengan kak eda..bertambah berseri hari raya..
    JanjiKita

    ReplyDelete
  2. sha ada jugak junkie tu tapi takcantik bila pakai T___T kenapa kakeda pakai nampak cantik huwaaa

    ReplyDelete
  3. Bila baca post Aida teringat lipstick saya dah habis.. So boleh cuba Lips Cream Matte ni..

    ReplyDelete
  4. Lawa warna dia tak terang sangat..

    ReplyDelete
  5. cantik warnanya..nanti boleh cuba beli silkygirl pulak

    ReplyDelete
  6. cantik warnanya..haishh..kena beli ni

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81