Menu iftar Ramadhan ke-9

Sunday, June 04, 2017

Assalamualaikum

Hai korang😊😊😊 Buka apa tu.Resepi apa pulak hari ni.Hari-hari  nak fikir menu apa kan.Itulah simptom mak-mak.Kadang tu puas google nak masak ape hari ni.

Tapi selalunya kan,bila aku beli lauk basah,akan fikir apa aku nak masak untuk minggu tu.Dan kadang-kadang tak terfikir tu,carilah bahan yang senang kita nak masak.
Hari ni memang dah plan nak masak ikan siakap 3 rasa.Tapi takkan nak masak tu je kan,haruslah ada menu lain untuk sahur pulak nanti.Sahur aku akan masak sekaligus untuk buka

So inilah menu yang aku hasilkan untuk hari ni.

  • Ikan siakap 3 rasa
  • Taugeh goreng
  • Ayam masak kicap

Menu yang mudah je nak buat.Bila aku up status kat facebook masak siakap ni,jangan tak percaya,ramai yang masak sama macam aku.heheh


You Might Also Like

4 Orang Komen

  1. amboii kemahen agik menu berbuka dia.. Lea simple2 ajo rini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..time cuti,masak sedap sikitlah lea

      Delete
  2. asalamualaikum eda...menu yg simple itulah yang sedapkan..selera jer mkn nyer...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  3. hari ni berangan nak masak ayam kicap..hehe

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

DISCLAIMER

A blog Kisahsidairy.com is a personal blog.
The Opinions expressed here represent my own .
In Addition,my thoughts and opinions change from time to time I consider this is neccesary conseguenve of having an open mind
Email me at sitirohaida81@gmail.com
"BEST VIEW WITH GOOGLE CROME - COPYRIGHT 2017"