Sunday, June 04, 2017

# Menu of the day

Menu iftar Ramadhan ke-9

Assalamualaikum

Hai korang๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š Buka apa tu.Resepi apa pulak hari ni.Hari-hari  nak fikir menu apa kan.Itulah simptom mak-mak.Kadang tu puas google nak masak ape hari ni.

Tapi selalunya kan,bila aku beli lauk basah,akan fikir apa aku nak masak untuk minggu tu.Dan kadang-kadang tak terfikir tu,carilah bahan yang senang kita nak masak.
Hari ni memang dah plan nak masak ikan siakap 3 rasa.Tapi takkan nak masak tu je kan,haruslah ada menu lain untuk sahur pulak nanti.Sahur aku akan masak sekaligus untuk buka

So inilah menu yang aku hasilkan untuk hari ni.

  • Ikan siakap 3 rasa
  • Taugeh goreng
  • Ayam masak kicap

Menu yang mudah je nak buat.Bila aku up status kat facebook masak siakap ni,jangan tak percaya,ramai yang masak sama macam aku.heheh


4 comments:

  1. amboii kemahen agik menu berbuka dia.. Lea simple2 ajo rini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..time cuti,masak sedap sikitlah lea

      Delete
  2. asalamualaikum eda...menu yg simple itulah yang sedapkan..selera jer mkn nyer...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  3. hari ni berangan nak masak ayam kicap..hehe

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81