Friday, June 16, 2017

# parenting blogger

Naura warded

Assalamualaikum
Hai korangšŸ˜ŠšŸ˜ŠBersiaran di Hospital Sultan Ismail kita hari ni.Yess,Naura warded..Semalam lagi dah check in hotel 5 bintang ni.Umi dia macam nak lekaih siang sebab serabut dengan keadaan di wad pada malam hari..Dengan katil dapat extra bed.Nasiblah takde banyk duit nak pi masuk swasta,Tapi tetaplah bersyukur.Bukan tak sebab facility yang ada kat hospital,tapi ragam yang ada kat hospital ni,Cukup jelah dengan ragam anak,mak pak xpayah nak buat ragam sangat.

Ok dah,tak nak sentuh sangat kat situ,berbalik pada cerita Naura warded.Actually dia warded sebab cirit birit,dehydrate,sampai mata cengkung.Sebelum masuk wad,dia dah kena cirit tu dua hari dah.Tapi aku dah pun bawa ke klinik swasta.Dapatlah bagi ubat 3 kali.Tapi tengok malam tu,makin kerap muntah dan cirit pulak,sampai dia dah asyik nak baring,no activities dan banyak diam.Merengek jangan cakaplah..Ada je yang tak kena.Naura ni bila tak sihat,memang suka bergayut je dekat bahu mak dia.Last pagi hari ketiga tu,ajak husband pegi hospital sbb risau dah dia macam tu.Tak nak makan dan minum.Kalau masuk confirm keluar balik.

Lepas pada pemeriksaan di hospital,doktor tahan naura.Tapi dia takde cakap pun naura ni kena food poisioning ke ape.
Kena cucuk dua belah tangan.Masa kat kecemasan,masuk air kiri kanan.Aku pun tak tau air apa yan dimasukkan

Sayulah hati mak dia jangan cakaplah,sebab nampak je mak dia ni garang,tapi hatitak kuat.Tengok anak kena cucuk pun nak nangis.Orang tanya pasal anak pun ko nak menangis...cheh!!


7 comments:

  1. Eh.. Memang.. bab anak tak boleh.. sensitif lebih... Tak kira anak siapa pun kan.. hati ibu... Moga Naura cepat sembuh..

    ReplyDelete
  2. semoga naura dipermudahkan utk sembuh ya kak

    ReplyDelete
  3. sian anak cucuk kiri kanan, semoga naura cepat sembuh ya..masuk drips tu, kalu budak tak nak susu, tak aktif, lembik je better bwk hos cepat, cepat sembuh ya sayang..

    ReplyDelete
  4. Hopefully semuanya akan kembali pulih seperti biasa... amin..

    ReplyDelete
  5. Semoga cepat sembuh ye naura sayang..
    Kesian dia..
    Kiri kanan kena cucuk..

    Mcm tu lah mak mak ni SR..
    Bab anak cepat sungguh sensitifkan..
    Kasih ibu..

    ReplyDelete
  6. semoga Naura cepat sembuh. Ibu mana yang sanggup tengok anak sakit kan. akak pun kena kuat juga untuk jaga Naura :)

    ReplyDelete
  7. Sian tegk naura mesti rasa tak selesa tu...nak dekat raya dah ni...auntie juju doakan naura lekas sembuh ye...sedih tgk cm ni...mama naura kena kuat ye.

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81