Rantai pemberian Nenek kepada cucunya

Thursday, June 08, 2017

Assalamualaikum

Hai korang☺☺ sedang berehat ke,Yelah,...keletihan seharian berpuasa kan.Time macam nilah nak rehatkan badan.Lepas dah siap cuci pinggan mangkuk,kemas dapur semua,solat..barulah dapat berehat.Barulah dapat beri tumpuan pada si kecil yang nak tidur dah ni.Sambil melayan dia bercakap,sambil layan mata nak tidur,umi sempat lah update entry ni.

Entry santai je malam ni.Sebenarnya nenek dah lama nak belikan kakak awfiyah rantai.Baru-baru ni ada rezeki lebih,so dia belikan jugak untuk kakak.Adik Naura dia dah dapat masa awal tahun hari tu.Yang korang sedia maklum,awfiyah memang tak duduk dengan aku..ok...stop...tu je...hehehe...

Hari tu,nenek ada rezeki lebih,dia belikan juga untuk cucu pertama dia.Alhamdulillah..rezeki kakak.Mesti dia suka ni.Minggu ni umi balik kampung,dapatlah dia rantai ni.Ni pun secara tiba-tiba je nenek kata dia dah belikan kakak rantai.

Tada....rantai kakak..Halus  ni pun dah dekat Rm600

Tahun ni kakak beraya dengan rantai barulah nampaknya.Alhamdulillah..moga nenek dimurahkan rezeki dan kesihatannya.Harap kakak dapat jaga rantai ni sampai kakak besar.Adik je tak boleh nak pakai rantai lagi.Satunya adik duduk rumah babysitter,dan satu lagi,adik suka tarik-tarik.Dia rimas kalau dipakaikan rantai.Mulalah dia nak menarik.Sebab tu umi yang pakai rantai dia tu.

You Might Also Like

4 Orang Komen

  1. waaa, raya dengan rantai baru, skrg emas mahal kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah zie,mahal ya amat,nak buat pelaburan emas pun payah sekarang ni

      Delete
  2. assalamualaikum eda...begitulah kalau dah jadi atok n grandma ni..seronok rasanya kalau dpt belikan cucu barang kemas atau apa pun...dah semulajadi naluri nenek memang mcm tu...mama pun belikn cucu rantai masa dia lahir dulu...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah mama,dia kemain seronok dapat belikan rantai untuk cucu² dia..at least apa yang dihajati dah pun direalisasikan

      Delete

✿ Terima Kasih kerana singgah di Blog Ini
✿ Segala komen anda amat dihargai

DISCLAIMER

A blog Kisahsidairy.com is a personal blog.
The Opinions expressed here represent my own .
In Addition,my thoughts and opinions change from time to time I consider this is neccesary conseguenve of having an open mind
Email me at sitirohaida81@gmail.com
"BEST VIEW WITH GOOGLE CROME - COPYRIGHT 2017"