Wednesday, July 26, 2017

# advertorial

Dehydrated Chicken Stock Homemade by Kravve.co

Assalamualaikum

Hai korang☺☺ Bila dah jadi isteri dan mak ni,bab pemakanan memang dah jadi tanggungjawab kita kan dalam menjaga apa sahaja yang mereka makan.Dalam penyediaan makanan pun,kena ambil berat jugak bagi memastikan mereka mendapat khasiat,cukup nutrisi dan yang paling penting,bebas dari bahan pengawet.


Untuk itu,sebagai isteri dan juga umi ni,sentiasa mencari sesuatu bahan masakkan yang tidak mengandungi bahan pengawet dan selamat digunakan.Hari tu,ada someone yang memperkenalkan satu website yang menjual semua produk homemade.And of course aku mestilah teruja kan bila dapat tahu wujudnya website yang menjual semua makanan ringan dan perasa makanan buatan Malaysia ni.

Kravve.co adalah satu laman web dalam talian yang menjual produk berkualiti premium buatan sendiri.Di Kravve.co korang boleh mencari pelbagai produk homemade seperti,rempah,rendang,jem,sos,stock perasa,snack dan lain-lain lagi.Apa yang menariknya di Kravve.co ini,semua produk yang dihasilkan menggunakan bahan-bahan yang berkualiti dan tidak menggunakan pengawet-pengawet yang berbahaya.Kravve.co membantu korang dalam memberikan nutrisi dalam menjaga pemakanan keluarga.Keluarga sihat,hati pun bahagia....


Bila dah namanya online,itu lagi memudahkan korang kerana,Kravve.co menyediakan perkhidmatan penghantaran secara percuma sehingga ke depan pintu rumah korang.hah..senangkan.


Tak sah lah kalau aku tak mencuba apa yang di jual di Kravve.co ni kan.Disebabkan husband and anak aku suka dengan sup,maka aku mencuba Dehydrated chicken stock.
Botol ini walau nampak comel,tapi dengan sedikit  campuran kedalam sup,memberikan aroma dan rasa yang sedap tau.

Meh aku nak share sedikit dengan korang bagaimana Dehydrated chicken stock powder ini dihasilkan.

Dehydrated Chicken Stock Powder ini dihasikan dengan menggunakan 3 bahan sahaja iaitu Kampung chicken Breast,Australian celery dan juga Australian carrot .Serbuk memasak ini adalah 100% organik tau.Tiada rasa masin seperti yang selalu aku gunakan tu.Semua ramuannya dipilih dengan teliti untuk memastikan selamat digunakan oleh ibu yang mengandung dan  anak yang berumur 6-12 bulan.So tak perlu diragui tentang bahan pengawet kerana untuk stock ayam ini memang takde bahan pengawet langsung.

Daging ayam tanpa lemak kaya dengan besi, protein dan vitamin B12 membantu meningkatkan tahap tenaga anda.
Lobak merah dan saderi mempunyai serat pemakanan untuk memperbaiki fungsi usus dan mengurangkan sembelit
Saderi adalah sumber antioksidan yang sangat baik dan enzim yang bermanfaat, sebagai tambahan kepada vitamin dan mineral.


Hari tu,husband request untuk sup cendawan.Dan kebiasaannya,dalam sup aku akan masukkan kiub ayam supaya rasa dia lebih umphhh..Tapi kali ini,aku masukkan Dehydrated Chicken stock powder.Memang takde rasa masin tau.So,rasa yang alami je kan dengan perasa baru ni.


aku hanya masukkan suku sudu sahaja dalam sup ni.Itu pun dah rasa chicken stock ni tau.

Hah...dah nampakkan bagaimana Dehydrated chicken stock powder ini memberikan kesihatan dalam masakkan korang? untuk korang yang ingin mendapatkan stock homemade ini,bolehlah layari website Kravve.co dan pembelian rm50 ke atas korang akan mendapat penghantaran percuma. Special untuk pembaca blog kisahsidairy ,meh nak kasi Kupon Diskaun sebanyak Rm5.
Korang cuma perlu masukkan kod  "SitiRohaida



Untuk maklumat lanjut tentang Kravve.co ni,korang boleh refer bawah ni

Website : www.kravve.com
Email : hello@kravve.com


















Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

2 comments:

  1. Dah try gak..best sbb natural ingredient..x de bahan pengawet...

    ReplyDelete
  2. bagusnya ada stock macam ni. nak masak pun senang
    http://www.kisahsidairy.com/2017/07/jawatan-kosong-majlis-bandaraya-johor.html

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81