Friday, July 21, 2017

# online shopping

Double Layer Drain dishes kitchen storage rack memudahkan kerja

Assalamualaikum
Hai korang☺☺ Hari rabu order,hari khamis dah sampai..seronoknya bila barang yang di order cepat sampai kan.
Kalau korang nak tahu,hari rabu tuari,aku shopping di Lazada menggunakan Voucher Rm100 yang aku menang dalam peraduan Lazada Blogger Contest.Selain dari apa yang aku beli ni,ada lagi dua item tak sampai lagi.Mybe next week kot.Kotlah korang nak tau apa yang aku beli dari lazada Malaysia menggunakan Voucher Rm100 tu,nih hah..Korang boleh baca entry Selesai Shopping di Lazada. Dapat 3 je item untuk voucher tu..Oklah kan.
So,tak sangka barang tu cepat je sampai.Memang dah lama mengidam nak dapatkan produk yang bantu aku di dapur..Bantu apa? hah ..baca cerita kat bawah ni
Selalunya rak pinggan yang baru je dibasuh aku akan letak bersebelahan singki.Rak tu rendah je,tetapi perlu diletakkan dulang di dalamnya agar lebihan air di pinggan mangkuk tu jatuh ke dalam dulang tu.Jadi taklah air tu bersepah ke bawah kan.Tapi yang tak bestnya,bila air tu bertakung dan lambat di keluarkan,maka akan berbau busuklah air tu.So bila dah berbau busuk,terpaksalah aku basuh semula pinggan tu.Haissh..bab tu aku memang ambil berat.Even cawan kat rak pun aku basuh..hehehehe...tabiat aku.
So bila belek-belek kat Lazada tu,adalah rak pinggan mangkuk bertingkat yang mempunyai dulang yang boleh mengalirkan air terus ke singki..Wah..teruja kan rasa.Seminggu sebelum dapat voucher tu pun aku dah survey.Memang tak sangka akan jumpa produk tu.Ada member aku kata,macam tak boleh beli kat luar..Yes...memang boleh beli kat luar.tapi bila nak cari tu,makan masa jugak,tenaga dan sebagainya.Bila online shopping,korang akan dapat tengok depan mata,walaupun tak dapt nak tengok yang actual size.Tapi at least tak payah nak banyak luangkan masa untuk cari barang tu sahaja.Itu terpulanglah kan kepada hak masing-masing.Aku memang suka beli barang online.Bukan sahaja diLazada malah,mana-mana shopping online sekali pun.
lazada malaysia

OKANO XL Size Premium Double Layer Drain Dishes Kitchen Storage Rack - Green


Hah..inilah barang yang aku cakapkan tu,memang mudah sangat nak guna.Barulah senang sikit kerja di dapur.Nampak sedikit tersusunlah menggunakan drain dishes ni.

Hah..selesa sangat dia kat situ kan.
Lepas ni dah tak payah nak memunggah air kat situ lagi.Hah..macam mana benda ni menolong aku membuang air yang berlebihan dari pinggan mangkuk tu?

images
Yang aku bulatkan tulah air akan keluar dari situ.Terus ke sinki.Senang kan kerja kerja rumah kita..Macam lidah buaya je kan..Lidah ni korang boleh adjust nak ke mana..ke kiri boleh.ke kanan pun boleh..pendek kata boleh selaraskan kita nak kemana muncungnya tu.


Memang dah lama aku nak produk yang macam ni.Tapi masa tu belum jumpa.So lepas ni boleh lah recommend kat adik-adik dan kawan-kawan aku..Yelah..benda baik,apa salah kita share,.bukan nak menunjukkan..cuma bagi idea pada masalah diorang..hahahaha...masalah aku dah settle..

Untuk korang yang ingin mendapatkannya,terjah lazada Malaysia ye.Takpun korang klik je link yang aku bagi di bawah ni


Link : Double Layer Drain Dishes


Oh ya..lupa nak bagitahu,harga untuk  Double Layer drain dishes ni Rm49.90. So beli satu pun dah ok dah kan...heheheeh..Lepas ni dah takde lah rungutan dari umi naura..



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

6 comments:

  1. wahh.. cepatnya sampai.. happy la ummi naura tu.. hehe

    ReplyDelete
  2. Wah mudah le nak buang air Tu. Kalau mama mmg kena munggah kadang2 sampai tertumpah

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum eda..wah ! senang kerja kn...sekejap jer dah sampai brgnya...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  4. Betul tu, senanb kerja membasuh di pinggan di dapur... maybe akan beli satu kelak...
    Voucher lazada mrs pip dah habis guna beli barang lain ....

    ReplyDelete
  5. ok jugak ni.. siap ada saluran air ke singki lagik..

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81