Tuesday, July 25, 2017

# food review

Food Review | Soft Shell Crab Menu terbaru di Yuzu Japanese Restaurant

Assalamualaikum
Hai korang☺☺ Bila sebut pasal makanan ni,memang rasa lapar je.Rasa time tu jugak nak cari makanan yang kita idamkan tu.
Hujung minggu yang lepas,aku dan rakan blogger lain berkesempatan untuk merasai sendiri makanan jepun.Untuk food review kali ni,ramai yang join,so rasa seronok sangat dapat berkumpul ramai-ramai.Actually ini adalah 2nd time aku ke  Yuzu Japenese Restaurant. Korang boleh lah baca entry aku yang ini >> Food review | Yuzu Japanese Restaurant Mount Austin Johor.Tapi masa tu aku diperkenalkan menu yang ada di sana.Senang je sekarang ni nak cari makanan jepun di Johor ni.Yang penting restaurant ni tiada alkhohol dan No park...ah..korang translate lah sendiri kan...
Tapi untuk kali ini,Yuzu Japanese Restaurant yang terletak di Mount Austin Johor ini,memperkenalkan Menu terbaru mereka iaitu Soft Shell Crab.
Jom kita tengok menu-menu Soft Shell Crab Menu terbaru di Yuzu Japanese Restaurant 
Food Review | Soft Shell Crab Menu terbaru di Yuzu Japanese Restaurant

Soft Shell Crab
Rm19.90


Food Review | Soft Shell Crab Menu terbaru di Yuzu Japanese Restaurant

Soft Shell Crab Don with CawanMushi
Rm24.90


Food Review | Soft Shell Crab Menu terbaru di Yuzu Japanese Restaurant

Soft Shell Crab ShoyuramenRM18.90


Food Review | Soft Shell Crab Menu terbaru di Yuzu Japanese Restaurant

Soft Shell Crab with CawanMushi
Rm28.90


Semuanya enak-enak belaka.Lagi satu yang specialnya tentang Soft Shell Crab ni,tak macam ketam yang kita makan kat luar tu.Keras kan..Tapi ni lembut,ko boleh ratah gitu je.Tak perlu dah nak kopek-kopek isi dan sebagainya.one more thing,isi pun penuh tau,Haishhh.mana dia dapat ketam ni..Kat Johor ni ada jual tak eh..hahaha...

Tapi keempat-empat menu ni memang aku recommended sangat-sangat tau.Dalam pada memperkenalkan menu terbaru dari Yuzu Japanese Restaurant ni,kami juga berkesempatan merasai menu lain tau.Kalau dulu aku tak dapat nak merasai kesemua menu yang ada di sini,kali ini aku order yang lain pulak,So kami boleh bertukar-tukar menu kan..


Kalau korang nak tau banyak lagi menu yang disediakan boleh refer entry aku yang lepas ye di bawah ni ye


Antara blogger yang hadir pada Food Review ini.Dan kami sempat bergambar dengan empunya pemilik Yuzu Japanese restaurant yang ramah ni.





Hah..mana lokasinya.silalah lihat maps di bawah untuk rujukan

                             



Yuzu Japanese Restaurant
 4, 46, Jln Austin Heights 8/2, Taman Mount Austin, 
81100 Johor Bahru, Johor, Malaysia











Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

4 comments:

  1. Watak utama dalam review ni si soft shell crab eh..semua nampak sedap laaaa

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum eda...sedapnya kn makan2 kat sni...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81