Sunday, July 30, 2017

# food

Laksa Johor untuk minuman petang.

Assalamualaikum

Hai korang😊😊..Selamat petang..alahaii dah nak maghrib kan.Baru tiba di rumah.Actually aku berhujung minggu dirumah kampung.Disebabkan husband ada seminar,so aku ambil peluang untuk stay kampung.Takdelah boring sangat.

Sebenarnya masih cerita throwback dua hari lepas.Hari khamis,masa tu aku mc.So bila dah namanya tak sihat,nak masak pun rasa tak larat.Tapi petang tu tekak macam nak makan sesuatu.

Duduk di bandar ni,tak payah nak susah lah kalau ko teringin nak makan ape je.Orang sekarang pandai,dah lah pandai masak,lepas tu buat pulak delivery.Nak harap orang cari keluar memang lambatlah nak masyuknya.

Nasib baik ex-officemate sekarang ada buat delivery.Yelah,bolehlah tampung sedikit sebanyak keperluan rumah kan.Yang sebenarnya ex-officemate aku ni diberhentikan kerja,Bukan sebab prestasi kerjanya,tapi disebabkan company kami tu nak kurangkan kos,maka terpaksalah diberhenti kerja.


Tapi bila dia dah berhentikan kerja,jadi pendapatan keluarga berkurangan,jadi bila dah ada kepakaran memasak,why not kan jual dan buat delivery.Orang lagi suka.Itu hari dia try buat laksa Johor,alhamdulillah,ramai yang pakat order.Dan antara orang yang order itu adalah aku,.Order dalam dua,of course untuk husband sekali.

Nampak pun dah menyelerakan,inikan pulak merasainya.

Emm.kalau korang berdekatan sini,aku memang recommended sangat tau..




Alhamdulillah..kenyang..






Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

5 comments:



Follow Us @aida_yusof81