Friday, July 28, 2017

# food review # Lunch

Lunch di Hj Abu Soto Power

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Barulah kan nak up cerita rabu lepas.Actually memang dah lama pun nak ke sana.Lama weh tak pekena Soto nasi Hj Abu ni.
Actually,dah banyak kali jugaklah kan makan kat sana.Dulu aku ada ceritakan tentang lunch kat sana dalam entry Pekena Hj Abu Soto Power.Kalau rajin korang bacalah ye.Kalau korang dah pernah pergi ke kedai ni,pasti korang dapat bezakan di antara soto yang pernah korang makan.Serious ramai yang cakap berbeza.Kalau tengahari ke sana,lambat je,memang lah kena menunggu giliran untuk makan.Makanan pun takde lah mahal sangat.

Tengahari tu aku and officemate makan kat situ.Nampaklah perubahan kedai yang baru ni..mungkin lebih selesa.
Soto Hj Abu Soto Power

Nilah menu kami pada tengahari tu.ada jugak antara officemate aku yang order mee hoon soto.Nak order yang double boleh jugak.Sebab soto ni kalau ikut tekak aku,sikit je..hahaha...Tapi disebabkan aku order tahu,so kenyanglah sikit.

Harga soto tu rm5.00 tak silap aku.Soto ni semua makan dengan sambal special tau.Bukan sambal kicap yang selalu kita dok makan.Macam sambal bakso lah jugak..

Tahu tu pulak harga dia rm4.50,ni  kalau tak silap aku tau..Tapi oklah kan,ramai tau penggemar kedai ni.Kot korang berada di kawasan pasir gudang ni,bolehlah terjah kedai ni.kedai ni terletak di Kampung pasir putih.Berdekatan je dengan kedai seafood.Senang nak mencari.









Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

18 comments:

  1. Eh kak..aku ke pemuda dlm gambar tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh..bukan...pemuda yang ni dah up sikit umurnya...bahahaha

      Delete
  2. sedapnya ...saya pun peminat soto tau....hmm lama tak makan,teringin pulak tgk soto ni

    ReplyDelete
  3. nampak menarik dan harganya pon berbaloi..

    ReplyDelete
  4. Fuh.. tgk color Soto Tu pekat memikat

    ReplyDelete
  5. Dulu terror gak buat soto sendiri..lama dh x buat so jadik malas dh

    ReplyDelete
  6. Salam singgah sini sis...wahhh...sedapnya..

    ReplyDelete
  7. sekali tgk macam mee celup rupanya2 soto. nampak sedap

    ReplyDelete
  8. Sedapnya. Harga berpatutan and l am gonna try it soon.

    ReplyDelete
  9. menceceh la air liur anak perantauan ni akak hulur ganbar soto bagai...cili bakso ke cili soto ke..sedapnyaaaa! hahahaha

    ReplyDelete
  10. Suka juga soto. Nak nak kalau supnya tu pekat sikit.

    ReplyDelete
  11. Kalau diperbanyakan gambar dan diasingkan pasti menarik artikle blog ini. Just berkongsi tip ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks bro for the comment..insyallah lepas ni separatekan gambar..

      Delete
  12. pantang betul aku kalo nampak bayang soto..nyum3..

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81