Thursday, July 20, 2017

# advertorial

Nutribrown Rice berkhasiat dan menyihatkan untuk seisi keluarga

Assalamualaikum
Hai korang☺☺ Di dalam kehidupan kita ni,kesihatan amatlah diutamakan.Untuk menjaga kesihatan kita,ianya perlu dimulakan dengan pemakanan dan juga aktiviti yang boleh membuatkan kita rasa sentiasa sihat.

Oleh itu,pemakanan ini perlu juga dititik beratkan.Di dalam dunia sekarang ni,makanan kebanyakkannya memberikan kita ke tahap kesihatan yang kurang.Sebab itu kita kena perlu lebih memilih makanan yang berkhasiat setiap hari.Pengambilan makanan juga perlu seimbang supaya kita tidak terdedah kepada penyakit.

Kita juga boleh berubah dari memilih makanan yang memberikan kita penyakit dan memberikan kita kesihatan.Ramai yang tidak tahu,Beras Perang amat penting di dalam kehidupan kita seharian kerana beras perang ini mempunyai kelebihan yang tinggi dalam diet seharian.

Beras Perang mampu membantu kita dalam mengurangkan kolestrol dalam badan dan mengawal gula berlebihan.Ramai yang tidak sanggup untuk mengambil beras perang dalam kehdiupan seharian.Sebab itu sekarang ni,ada banyak produk yang berasaskan Beras perang mengikut citarasa masyarakat kita.

Salah satu pemakanan terbaru yang boleh diamalkan oleh kita adalah NutriBrown Rice yang banyak perisa mengikut citarasa mereka.Nutribrown Rice All in one ini adalah minuman harian yang sesuai bagi seisi keluarga dapat membantu meningkatkan dan mengekalkan kesihatan yang baik.Nutribrown Rice sangat lazat diminum ketika panas .



Nutribrown Rice Instant Beverage
Nutribrown Rice Instant beverage ini kaya dengan VItamin B1,B3,B6,Vitamin E,Diatery Fibre,Protein,Magnesium dan iron. Nutribrown rice instant Beverage ni sangat mudah pengambilannya dan ramai yang menyukainya kerana Nutribrown rice ini mempunyai 5 perisa berlainan yang mereka suka termasuk aku..


5 Kebaikkan pengambilan Nutribrown Rice Instant Beverage

1.Antioksidan- Beras perang mempunyai kandungan antioksida yang tinggi sama seperti blueberry dan juga strawberi.Antioksida membantu menegangkan kulit,mengurangkan kedutan dan  memperbaiki parut.

2.Memberi Tenaga berpanjangan - makanan berkhasiat ini membantu memberikan tenaga sepanjang pegambilannya

3.Menurunkan kadar Kolestrol - Ianya mengandungi 100% whole grain dan dapat membantu mereka yang mempunyak kadar kolestrol yang tinggi

4.Membantu Sistem Penghadaman -Ia membantu dalam mengawal  sistem pencernaan lebih teratur.

5.Membantu mengawal berat badan- Ianya memberikan kita rasa kenyang dengan pengambilan Nutribrown rice ni.


Nutribrown Rice Instant Beverage  ni mempunyai dua siri iaitu

  • Tiada Gula tambahan
  • Gula rendah


1.NutriBrown Rice HONEY

Untuk siri Tiada gula tambahan korang boleh memilih Nutribrown Rice HONEY.
Ia adalah 100 % madu semulajadi yang di pack secara berasingan.NutriBrownRice ™ (Honey) masih boleh dikategorikan sebagai minuman kurang gula walaupun ada di tambah madu di dalamnya.Madu baik untuk menggalakkan tidur yang lebih baik,Menguatkan ingatan dan memberi tenaga.Suri rumah merangkap ibu macam aku ni,sesuailah kan untuk dapatkan tidur yang bagus.


2.NutriBrown Rice ORIGINAL ( Tiada gula tambahan) 
NutriBrown Rice ORIGINAL ini boleh dikatakan sesuai untuk ibu mengandung.Ia membantu mengawal glukosa dengan baik kerana di dalamnya terdapat Inulin yang bertindak sebagai prebiotik dalam mengawal sistem penghadaman.Ia juga membantu mereka yang mempunyai masalah usus.

 3.NutriBrown CHOCOLATE
 NutriBrown CHOCOLATE mengandungi besi dan kalsium yang baik untukpembentukan darah dan kesihatan tulang.Ini kerana bahan utama yang terdapat di dalam NutriBrown CHOCOLATE ini adalah beras perang dan bukannya coklat ataupun malt.So ia tidak menyebabkan badan kita kepanasan.Ini adalah salah satu favourite aku setiap hari tau.Rasanya pun sedap dan kenyang.Ia juga amat sesuai untuk anak-anak kita juga

4.NutriBrown Rice Oat with SOY LECITHIN
NutriBrown Rice Oat with SOY LECITHIN mempunyai empingan nipis Oat dan Soy Lecithin.Jika korang tidak menggemari Oat,korang boleh mencuba Brown rice yang seakan oat  ni,pasti korang akan sukakannya.SOY LECITHIN sangat bagus untuk tumbesaran otak.Actually Oat sangat bagus untuk hari dan ia juga dapat mengurangkan kolestrol dalam badan.


 5.NutriBrown Rice Natural
NutriBrown Rice Natural ini dihasilkan dari  serbuk beras perang tulen dihasilkan dengan teknologi State Of The Art American yang tidak mengandungi ketagihan,pengawet atau pewarna tiruan.Ianya berperisa asli dan sesuai untuk semua.



Aku paling suka yang perasa coklat dan madu.Sebab kenapa aku suka sangat minuman Nutribrown Rice Instant Beverage kerana ianya mudah untuk disediakan dan strukturnya sangat lembut dan mudah untuk kita minum.Aku lebih suka minuman Nutribrown Rice Instant Beverage ni bukan sahaja ia mudah disediakan,malah bila kita minum,kita akan rasa kenyang tanpa makan nasi.Barulah diet katanya.Bukan hanya kita sahaja yang boleh minum,anak-anak kita, dan apa yang aku boleh cakap,minuman Nutribrown Rice Instant Beverage boleh diambil untuk seisi keluarga.

Mana nak dapatkan Nutribronw Rice Beverage ini?
Korang boleh mendapatkannya di outlet pasaraya AEON,Cold storage,Sam's Groceria,Farmasi terpilih dan juga Pasaraya terpilih di seluruh Negara.



Oh ya..Jangan ragu untuk mengambil Nutribrown rice ini kerana ia telahpun diiktiraf  oleh pihak berwajib dan JAKIM dan disahkan Halal.So korang dah tak perlu ragu untuk mendapatkannya.



Maklumat lebih lanjut bolehlah layari :

Website : 

Facebook : 












Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

1 comment:



Follow Us @aida_yusof81