Sunday, July 09, 2017

roti jala kari ayam

Assalamualaikum

Hai korang.😊Lambat sikit nak up menu tengahari ni.

Menu simple tapi sedap dari dapur rumah abang.macam busy bebenau je kan.Takdelah pegi mana pun.Kalau dari rumah aku nak rumah dia makan masa 15 minit je.

Sampai rumah dia pun dah pukul 11.So kakak over excited tengok umi dia datang.Tulah,nak jugak tinggal rumah maklong.Malam still mencari umi dia jugak kan.

Untuk tengahari lauk kami simple je.Tapi dari simple tulah,ada yang istimewanya.

Menu tengahari kami,ikan kering,ikan goreng,sayur kangkung dan juga kari ayam.

Actually kari ayam kakak ipar aku memang terbaik.Dari kari ayam tu ,boleh buat satu lagi hidangan iaitu roti jala

Sedang menjala

Ni lah hasil dari menjala tadi.Puas makan ko!

Huihhh..so dah ada makan tengahari dan makan petang..Sedap beb.
Sempatlah aku menjala tadi.Nak buat roti jalanya senang je.Takdelah susah mana pun.
Masuk je,telur sebiji,garam sikit,inchi kuning,tepung dan air.Lepas tu blender je.

Hah..itulah aktiviti di rumah abang aku tadi.Petang balik,masakkan untuk husband pulak.Dapatlah tapau roti jala and kari ayam.



10 comments:

  1. bestnyaaaa kalo kat kampung kadang2 buat tapi raya and puasa this time tak buat plak.. kalo kat utara ni famous gak makan ngan kuah durian =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh..tak tau pulak boleh makan dengan kuah durian..haruslah lebih sedap kan

      Delete
  2. Replies
    1. sangat sedap minum dengan kopi O panas petang² ni

      Delete
  3. Alahai sedapnya. Lama x pekena roti jala

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada masa nanti boleh la buat,,takpun beli je

      Delete
  4. assalamualaikum eda...wah !! mmg sedap layan roti jala dgn kuah kari ni...tapi mama suka kari daging la sbb x mkn ayam...
    ** Mama Maszull


    ReplyDelete
  5. hai akak..rabia suka makan roti canai dengan kuah kari..perghh..sedap sgt..siap tambah lagi..hahaha

    ReplyDelete