Wednesday, July 19, 2017

# online shopping

Selesai Shopping Di Lazada Dengan Voucher rm100

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Kemahin seronok kau!Sampai blur tak tau apa yang nak dibeli di Lazada Malaysia..Tapi kalau dalam wishlist kemahin lagi..Cuba bagi rm1000,confirm cepat je habis duit tu..hehehe..


Yelah..Kalau korang ingat,aku ada menang tempat ketiga di dalam Lazada Blogger Contest tau.Ad a aku ceritkan di entry INI .Actually aku rajin join lazada Contest ni,cuma baru kali ni lah menang.Walaupun tempat ketiga,oklah kan.Dapatlah RM100.
Bila dah dapat Voucher,mulalah fikir mana yang perlu dibeli.Maksudnya yang betul-betul perlu di beli untuk kegunaan.Tapi ada jugak yang tak perlu.Bukan apa,nak cukupkan rm100 shopping.Itupun dah terlebih sikit.Takat lebih Rm1.50 je...oklah kan.Takdelah banyak mana lebihnya tu.


 ok..Moh kita tengok,apa yang aku beli dengan Voucher RM100 tu
Disebabkan aku ada masalah kekadang terlupa nak buang air dekat tingkat pinggan aku tu,jadi air bertakung tu aku memang tak suka.Kalau terlupa nak buang,air tu akan berbau.So aku nak cari tingkat pinggan yang boleh terus buang air ke sinki.Jadi takdelah air bertakung kan.Kalau tingkat pinggan kat rumah tu,setingkat je,takdenya bertingkat-tingkat.So bawah tu aku letakkan dulang.
Tapi bila aku cuci mata kat lazada ni,aku terjumpa satu tingkat pinggan,yang aku rasa amat sesuai dan kena dengan citarasa aku.


alt images

SOKANO XL Size Premium Double Layer Drain Dishes Kitchen Storage Rack - Green

Harga : RM49.90
Link : SIni
Mulanya aku nak beli warna pink,tapi bila fikir,pink macam tak sesuai je dengan warna di dapur,so aku ambil warna green.So nampak sejuk dan tak mudah nampak kotor.Senang kan nak letak sudu dan pinggan mangkuk semua tu.Air pun boleh terus keluar je dari bawah.
Nanti dah sampai aku tunjukkan pada korang ye.


Item yang kedua aku beli adalah berkenaan dengan kerja-kerja blog jugak.Memang dah lama kot aku nak beli,tapi tak terbeli-beli.So bila dah dapat voucher tu,pejam mata je lah kan.

Portable Mini Studio/ Light Room
Harga: RM28.90
Link : SIni
Disebabkan aku banyak terima job review,maka aku mencari tempat yang sesuai untuk aku ambil gambar barang yang akan aku review tu.Biarlah nampak kemas sikit kan.Jadi customer puas hati dengan kerja kita.Yelah,setakat ambil gambar pakai handphone je.Kalau tak cantik nanti mana nak tarik pembeli kan.So,aku amat perlukan ini untuk kerja-kerja blog aku jugak.Jadi salah satu benda penting dan wajib aku beli.


And last sekali,hah ni memang mencabar jugaklah kan aku nak fikir bagi mencukupkan voucher yang aku terima.Lagi tinggal rm20++ sahaja nak cukupkan rm100.Bab ni aku memang blur tak tau ape dah.



So,agaknya apa yang aku beli eh...AKu beli lipstick..Alahaiii..lipstick lagi kan.Padahal sebelum raya tu aku dah pun beli lipstcik,Ada ceritanya di entry SINI.Tapi tulah,bila dah jumpa adik beradik ni,ada je yang berkenan.Jadi as a kakak ni,bila adik dah mintak,tak sampai hati pulak kan.


Liquid Lipstik dari Dose  Color 2
Harga Rm:20.99
Link : SINI

Lisptick ni pun aku pernah guna dulu.Tapi berlainan code.Mungkin masa tu aku tak tau code warna yang aku pilih tu salah,jadi warna nya agak tak berkenan la.Apa color yang aku beli dulu?Ada entrynya diSINI..Ini aku tak sure mana aku letak.




Hah..makanya,inilah antara barangan yang aku beli di Lazada.Kalau dapat Rm500 ke sedap jugak ye dak...Confirm dalam wishlist tu aku sapu semua.
















Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

10 comments:

  1. Wahhh.. cepatnya kak eda dah shopping.. Dilah belum sempat usha lagi nak beli apa.. hehe

    ReplyDelete
  2. dah lama cari Portable Mini Studio/ Light Room. Selalu shopping kat lazada tak terfikir langsung nak cari kat situ.

    ReplyDelete
  3. Mrs pip baru juga nak menyopping di lazada guna voucher kemenangan tu, tapi tak tau nak pilih apa .... still memilih lagi.

    ReplyDelete
  4. wah..kite dah add to cart dah light room photo studio tu

    ReplyDelete
  5. sama la, xshopping lagi ni. nak beli barang sendiri tapi rasanya beli barang anak je nanti

    ReplyDelete
  6. shopping nya akak..lipstick tu cantikkkkkk..

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81