Tuesday, July 11, 2017

Simpan atau Buang

Assalamualaikum

Hai korang☺☺ Berapa ramai readers yang membaca ni menyimpan email-email notification.Khasnya blogger lah yang mendapat puluhan notifications blogger lain setiap hari.

Kalau sempat baca,maka sempatlah delete kan.Kalau tak sempat baca,maka makin beribanlah email notification dalam inbox Social.
Ada ke yang jejak sampai berpuluh ribu macam aku atau lebih lagi?

So,macam mana korang manage ? Adakah korang buang atau simpan?Pada aku,aku memang tak suka nak simpan banyak-banyak notification dalam email ni.Sebolehnya aku akan buang sikit demi sedikit supaya jumlah tak banyak macam tu.Tapi setiap kali aku buang,aku akan baca sekilas apa yang dikongsikan di situ.Sebab manalah tau kan,ada isi penting yang kekadang kita perlu baca.

So kena tapis jugak lagi.Ni pun dah separuh aku delete.Ada banyak lagi yang kena delete.Tahun 2016 masih banyak lagi tu.Kalau dapat delete pun dah bagus.Macam rasa menyemak pulak banyak-banyak kan..Tulah..rajin lagi membaca entry.Actually bukan sebab rajin pun,sebab kekadang kita kan dapat notification post yang sama.kekadang sampai dua tiga kali.So,bila dah dua tiga kali tu,takkanlah dua tiga kali jugak kita nak bacakan.Haruslah baca satu post je.Yang lain boleh la di buang.
Bila dah takde kerja,boleh lah lakukan kerja-kerja membuang email yang lama...


Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

10 comments:

  1. buaaaang hehe.. tngk jugak noti dari mana.. tabahla delete hehe

    ReplyDelete
  2. Selalunya main tekan delete haaa. Sy setiap hari check email. Lpastu delete

    ReplyDelete
  3. IQ jenis buang je semua, sebab malas nak simpan banyak2.

    ReplyDelete
  4. Tengok subject kalau tak penting delete je tanpa baca..

    ReplyDelete
  5. buang.rabia buang je.sebelum buang tu rabia baca dulu email..lepas tu baru buang..takut ada email yg penting kan

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum eda...betul tu kalau dah banyak mmg rasa merimaskan...jadi kenalah buang sikit2 kalau dah byk2 tu...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  7. Buang je, bagi ringan sikit... takut terlepas perkara-perkara baru...

    ReplyDelete
  8. Hehehe lea pun dh kemaskini emel.. berlambak emel yg rsnya tak perlu disimpan.. hehehe

    ReplyDelete