Monday, July 10, 2017

Tetamu Syawal

Assalamualaikum

Hai korang☺☺ Nak cerita lagi bab beraya ni.And korang sedia maklum,tahun ni aku beraya di Melaka kan.Korang boleh baca entry beraya di entry Hari Raya Pertama Kami

Actually ramai jugak kawan-kawan lama aku yang dok menanyakan bila nak beraya di Johor.Yelah.turn diorang beraya di Johor,nak jugak ziarah kawan-kawan lama kan.Lepas balik Johor,terus aku roger-roger kawan-kawan aku di sini.Hah..Aku ada entry yang mungkin korang belum baca lagi.Aku ada up entry di Beraya di Johor pula.

Bila dah balik ke Johor,of courselah beraya di rumah kawan-kawan dan saudara mara kat sini.Gambar banyak aku tak snap.oh..rugi tau..

Tapi malam tu,diorang dah pakat nak beraya rumah walaupun tak semua yang datang.Tapi ada satu pasangan yang special yang aku nantikan malam tu.Ada schoolmate aku tu,dia dah J sejak mungkin 2 tahun yang lalu.tapi aku tak pasti.Entah macam mana,berjumpa pulak dengan schoolmate kitorang jugak.Uih..of course tak sangka tau.alahaiii sweet sangat.Masa diorang kawen tuari aku tak sempat nak datang sebab aku ada hal lain.So masa nilah yang aku tunggu-tunggu.

Ni di antara yang hadir malam tu.Actually ada beberapa orang lagi kawan lelaki aku yang tak de dalam gambar ni

kengkonon pemalu lah  tu..Tuan rumah je tak berapa nak malu bila bergambar...hehehe...Thanks korang sebab sudi datang rumah..Insyallah.tahun depan kita buat gathering besar sikit.Tak sempat nak masak ape sangat.So,makanlah kuih raya je..alah...kesian tetamu.Actually sebelum diorang datang,aku dah pi beraya di rumah makcik aku,nasib baik kebetulan sorang lagi makcik takde,so aku cepat-cepat balik lah kan.

Bila berjumpa dengan mereka ni,hadoiii...banyak kot cerita,.so,terpaksa pendekkan sebab dah malam sangat..laki dok kerling-kerling ajak balik...hahahaha...

Persahabatan insyallah takkan terputus.Dari kami tingkatan 1 sampailah sekarang..alhamdulillah...


3 comments: