Monday, July 03, 2017

Warm up blog

Assalamualaikum

Hai korang☺☺ 1st day naik kerja hari ni,mengadap jammed,mengadap pc dan semua kena hadap..hahaha

Pastinya ramai yang baru naik kerja hari ni kan.Mood korang macam mana? Alhamdulillah no monday blues ye.Biasalah mood raya still on kan.Dah rindu dengan masakkan raya pulak..haishh..memacam kan..hahaha.

Sebenarnya ini adalah entry warm up dalam berblog.Aku akui,dalam percutian memang tak banyak aku update cerita pasal percutian,Adalah dua tiga entry yang berkaitan dengan raya.So,korang boleh scroll kotak blog archieve.Banyak jugaklah entry raya.

Tapi hari ni,entry untuk meneruskan cerita dan produk review yang akan dipamerkan di blog ini.So,kita warm up dulu tangan dan jari ni kerana lepas ni banyaklah cerita yang bakal aku ceritakan di blog kesayangan ni.

Related image
source:google

Panaskan segala jari jemari ni dulu,pepagi datang kerja siapkan apa yang patut,key in all leave form dan semua dokuman wajib sebab dah time untuk cut off.So,kena settlekan before esok.Gaji pun untuk 5hb ni tak berapa nak seronok sebab dah banyak cuti,so banyaklah kena potong.

Huwa...makan kenalah bertabah sehingga gaji pertengahan bulan.Banyak oo cuti.Dengan company aku lagi shutdown selama 3 hari.Annual leave pun bukan banyak mana pun.Terpaksalah potong unpaid leave..adehhh..nangis kejap.

Oklah..sambung lagi cerita petang nanti.Ini pun sedang buat-buat kerja,system boleh error pulak,lambatlah jadinya..

13 comments:

  1. Lepas cuti lama kena ambik mood semula nak buat kerja kan.... hehe

    ReplyDelete
  2. memang kena amik mood kak nak update blog ni.. dilah seminggu lebih tak tgk blog lagi la lemau.. hahaha..

    ReplyDelete
  3. hehe..ciktie yang dah masuk kerja dari minggu lepas pun tiada mood nak kerja lagi ni huhuhu

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya eda..letih jugak cuti bnyk kena unpaid leave..takpe eda rezeki ada mana2..tu banyk nak review tu. masyukkkkk hhihiii

    ReplyDelete
  5. hadoi...sabo ajelah..jom makan kuih raya dulu kak eda

    ReplyDelete
  6. Bertabahlah.. dah puas beraya bagai.. kena berdikit2 pula sementara tunggu gaji haha

    ReplyDelete
  7. baru habis raya ni memang kemain liat nak update blog, padahal dalam kepala idea mencurah2...

    ReplyDelete
  8. πŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌ
    Jemput join segmen saya Segmen Sesuci Lebaran 2017 by Hani RahmanTerima kasih...
    πŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌπŸŒΈπŸ’“πŸŒΌ

    ReplyDelete