Monday, July 31, 2017

# advertorial

Washing machine cleaner berkesan dan melindungi keluarga dari bakteria

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Siapa kat sini yang tak pernah cuci mesin basuh? cer angkat tangan...Sepanjang aku menggunakan mesin basuh,aku rasa baru 3-4 kali je kot aku bersihkan.Selalunya aku akan bersihkan di bahagian luaran sahaja,tapi takdelah dalamannya.Kalau dalaman tu takat simbah-simbah air je.
Tapi...tahu tak korang bahawa mesin basuh boleh menjadi kotor seperti tandas korang tau?Kajian menunjukkan bahawa bakteria dan kotoran boleh dbina di belakang drum mesih basuh selepas penggunaannya selama sebulan..Serpihan dari pakaian kotoran yang korang cuci hari-hari tu terkumpul di belakang dram di mana cetakan dan bakteria lain boleh tumbuh dan tersebar dengan cepat.Mikroorganisma dari pakaian korang terutamanya seluar dan stokin korang penyumbang kepada bakteria tersebut.
Kotoran di mesin basuh yang belum dibersihkan dan selepas dibersihkan.
Terdapat beberapa cara untuk mengurangkan pembentukan kotoran dan bakteria di mesin basuh anda. Ingatlah beberapa peraturan mudah ini.
1. Gunakan detergen berkualiti
2. Ambil pakaian anda dari mesin basuh sebaik sahaja ia selesai
3. Kurangkan penggunaan pelembut kain
4. Jangan membebankan mesin basuh anda
5. Pastikan kawasan pencucian mempunyai pengudaraan yang baik
6. Basuh mesin basuh anda dengan kerap
Kalau tengok kotoran sebelum di bersihkan,sudah tentunya terdapat banyak bakteria yang melekat di dalamnya.

Terdapat beberapa sebab mengapa mesin basuh boleh membina kotoran berlebihan

  • Penggunaan pelembut fabrik yang kerap.
  • Sambungan ke tangki luar.
  • Penggunaaan mesih lebih tinggi daripada purata(contohnya keluarga besar,pakaian kerja ahli perniagaan dan lain-lain).
  • Mesin basuh berumur 3 tahun ke atas dan tidak pernah dibersihkan sebelum ini.
Kotoran ini biasanya dikeluarkan melalui proses membuka mesin basuh dan membersihkannya secara manual yang biasanya ditawarkan oleh perkhidmatan luar.Kos untuk membersihkan mesin basuh secara manual ini boleh mencapai rm300 bergantung kepada tahun,buatan,dan juga model mesih basuh berkenaan.

maoboo

Itulah sebabnya mengapa Maoboo Washning Mashing Cleaner oleh Schelly ini adalah alternatif hebat untuk memastikan mesin basuh korang terhindar dari sebarang kekotoran.Maoboo Washing machine cleaner ini merupakan jenama terlaris No.1 di Taiwan.Setiap kotak dilengkapi dengan serbuk kering 3x + 3x AG + Silver Ion.Ia dapat mengeluarkan sehingga 99.9% bakteria.Apa yang penting produk ini memastikan ia bersih untuk keluarga korang.

Maoboo
 serbuk kering 3x + 3x AG + Silver Ion

Maoboo Washing Machine Cleaner ini diuji oleh makmal (SGS lab) untuk memastikan tiada bahan kimia yang berbahaya di gunakan dalam pembuatannya.

Manfaat menggunakan Maoboo Washing machine cleaner

  1. Murah.
  2. Cepat dan mudah.
  3. Tidak perlu memanggil kontraktor luaran.
  4. Satu-satunya jenama pencuci anti-bakteria.
  5. Jenama mesin basuh no.1 Taiwan.

maoboo
Pakej termasuk:
3x Detergent (300g setiap)
Penyelesaian 3x AG + anti bakteria
Maklumat lain:
- Keluarkan kotoran kotoran
- Ujian SGS (Lab)
- Teknologi Silver Ion (POWER CLEANING EXTRA!)
- Menghilangkan bau
- Mencegah acuan

Harga promosi: RM25 !! (NRP: 33.90) + Poslaju RM6!

Cara untuk mendapatkan Maoboo Washing machine cleaner boleh refer link di bawah


https://www.facebook.com/happyshoppermy/











Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

11 comments:

  1. assalamualaikum eda...mmg kena cucikn kalau x mmg byk habuk yg ada...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu mama,kena selalu jugak bersihkan ni

      Delete
  2. kiranya buat tup cleaning pun tak bersih tanpa pencuci khas ni yer? kena cari satu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup,kalau tub cleaning je,xguna pencuci khas,takkan hilang segala bakteria yang ada tu.

      Delete
  3. Memg kena cuci mesin basuh..tp tuhlah cara basuh sama je...bolehlah dpt serbuk pencuci mesin nanti

    ReplyDelete
  4. LISA PNYA YANG 24KG kot .. haha tk leh nak angkat keluar. tp biasanya cuci bagian filter kotoran tu je la.. kalau angkat yang besar gini tk pernah lagi. and tk leh diangkat rsnya

    ReplyDelete
  5. Thrubox,ini bukan untuk basuh baju.ini untuk cuci washing machine

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81