Monday, August 07, 2017

# blog matters

Blog Kisahsidairy lulus Adsense

Assalamualaikum
Hi korang☺☺Alhamdulillah...Tak tau nak bagitahu gembiranya macam mana bila blog ni dah lulus untuk iklan Adsense.
Rasanya ini entah ke berapa kali apply untuk google adsense.Kalau dulu memang payah nak lulus tau adsense ni.Adsense ni dulu,kalau korang takde content dalam bahasa English,memang payahlah nak lulus.Tapi sekarang ni,blog bahasa melayu pun dah boleh lulus.
Kalau korang nak suruh aku bagi panduan untuk lulus adsense ni,memang aku tak boleh nak share dengan korang,bukan sebab kedekut,sebab aku tak tau apa yang menyebabkan blog ni lulus adsense.
lulus adsense
Memang masa tu aku sampai dah malas nak apply lagi google adsense ni.Tapi entah macam mana lah kan,tergerak hati untuk applied lagi google adsense ni menggunakan email yang baru.
Actually sebelum ni memang guna satu email je untuk apply adsense ni,tapi dah banyak kali jugak reject,dan pernah satu akaun tu jadi hosted akaun,tapi dah nama hosted akaun,tetap takkan muncul iklan di blog tau.Nak kena dapatkan Full akaun baru boleh iklan adsense ni diletakkan di blog.
Terima kasihlah kat rakan blogger especially kat JDT Blogger yang memberikan sokongan untuk terus berblog.Terus memberikan input yang baik.Alhamdulillah...thanks korang.
Tapi tak ada iklan adsense kat blog tak bermakna blog kita tak bernilai pun,ini sebahagian dari sumber pendapatan juga.Banyak lagi platform untuk blogger menjana pendapatan melalui mereka.Bukan sahaja iklan adsense ni.At least kita dah cuba yang terbaik untuk mengekalkan prestasi blog dan memajukan lagi blog.
Yess,itu dulu, sekadar hobi,tapi sekarang blog adalah pendapatan sampingan yang aku dapati menerusinya.Cukuplah sekadar nak beli apa yang diinginkan,tu pun dah memadai.Sat lagi kalau pencen,ada jugaklah kan income dari blog.Dapat buat job review produk pun dah bersyukurlah.
Semuanya perlu dicuba,sebab kalau tak cuba,kita tak akan tahu kekuatan pada diri dan blog kita boleh ke tidak kan.Dalam mencuba tu,hindarkan perkara yang tak perlu untuk dicuba,korang pun tau kan apa yang aku maksudkan..Tak faham? Maksudnya cuba benda yang boleh bagi benda yang positif dalam diri kita.Bukan yang negatif.
Moga blog ni terus maju jaya...eh..tetiba terlupa nak renew domain...hehehe...

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

12 comments:

  1. Alhamdulillah.. Tahniah Kak ^^ Keep on blogging

    ReplyDelete
  2. Wahh tahniah ye Eda.. Lea tak lulus2 jugak.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...thanks lea...lepas ni cuba lagi tau..jangan serik

      Delete
  3. Wah tahniah. Saya punya tukar website name so dia xleh trace. Nanti nk shift email n comeback since blog ni dah lama xsentuh. hehe

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81