Saturday, August 26, 2017

# Nagging

Menu of the day 26 Ogos 2017

Assalamualaikum

Hai korang😊😊Alahaiii..lama pulak tak up story from my kitchen ni.Bukannya tak memasak,hari-hari memasak.Tapi bila dah penat,takdenya nak up story pasal menu.


Hari ni pulak,ingatkan nak buat menu special sikitlah..Naklah buat nasi tomato konon-kononnya.Tapi bila dah sinki tersumbat,asyik nak kerjakan dia je,hah kesudahnya mood jauh dah pergi..Sampai mintak nasihat rakan facebook.


Dah cuba petua bikarbonat dengan cuka,tapi disebabkan sikit je yang tinggal,punahlah harapan..Google jugak mana yang perlu.Teringat ada kawan suggest guna asid,tapi kunci rumah husband bawak dua-dua..Dah mati kutu.




Sambil memasak tu sambil fikir apa nak buat,last-last terjumpa orang inform tuang air panas banyak-banyak.So,dengan gagahnya pi masak air seperiuk..Tuang sikit demi sikit.Tengok macam berkurangan air yang ada di dalam sinki.Nak puaskan hati,masak air lagi dan tuang ke sinki..hahaaa...ok..itu penyelesaiannya.Mybe banyak lemak-lrmak yang ada dalam sinki tu..hadoii.geram je.




Hah..siap dah menu hari ni.

Ikan caru bakar
Sup ayam
Kobis goteng

Walau takde mood pun,Kena jugak gagahkan memasak untuk MIL ngan buah hati tu...So umi boleh berehat dengan tenang tengok sinki tu..hippp..hippp..horey..









Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

5 comments:



Follow Us @aida_yusof81