Thursday, August 03, 2017

# blog matters

Template baru kisahsidairy.com

Assalamualaikum
Hai korang☺☺Mesti korang dah nampak kan wajah baru template kisahsidairy.com ni.Untuk tahun ni dah berapa banyak kali dah aku tukar template.


Tapi yang tak bestnya,last template sebelum aku tukar kepada yang ni,banyak masalah dari segi coding dan sebagainya.Pageview pun semakin hari semakin menurun walaupun aku dah up lebih dari lima entry sehari.Blogwalking pun takde masalah..

Selalunya sehari aku akan dapat pageview lebih dari 2k.Tapi bila tukar kepada template sebelum ni,memang PV turun sebanyak seribu lebih..sangat-sangatlah confuse.Sampai rasa dah down gila bila tengok blog ni..Bila fikirkan balik,mesti ada coding-coding yang bermasalah.So,untuk kali ni aku nekad untuk mengupah orang untuk designkan template aku.


Actually aku guna template yang sedia ada je.Cuma re-edit je oleh blogger ni.Tapi sentuhan dia sangat menakjubkan dan aku sukakannya.So,tak salah lah aku pilih orang.Harap lepas ni takdelah masalah dengan blog lepas ni.Harap aku akan kekal dengan template baru ni setahun dua..hehehe...Nampak tak macam nak tukar lagi..hadoiiii


Kali ni aku memilih untuk menggunakan ready made template dari  Sora Template.Sora Template ni banyak jenis tau,dan aku memilih untuk menggunakan Juliet Template.


Tapi lain lah sikit dari template asal,banyak dah benda yang aku buang dari template tu especially bunga yang ada kat atas header blog.Korang boleh tengok lah nanti template-template yang ada kat sora template ni.

Oklah..Meh aku share dengan korang FEATURES yang ada kat template ni

  • Responsive
  • SEO Friendly
  • Google testing Tool Validator
  • Mobile Friendly
  • Custom 404 page
  • Minimal Blogger template
  • Ladies blogger template
  • Fashion blogger template
  • Ads ready blogger template
  • Clean layout blogger template
  • Simple design blogger template
  • Drop down menu blogger template
  • Social sharing blogger template
  • HTLM& CSS3 Blogger template
  • Browser compatibility template

Keseluruhan template blog kisahsidairy.com

Kalau korang nak captured  keseluruhan blog boleh ke website ni https://web-capture.net


So far,aku berpuas hati dengan template ni.memang terbaik.Header aku masih lagi mengekalkan header yang lama.Memang aku sukakan header ni.


Banyak yang di edit oleh Mai.Nasib baiklah masa yang di ambil tak lama.So takdelah kebuntuan aku tu bersarang lama sangat.Murah pun murah dengan dia...

Yang nak tempah denga mai boleh pergi ke link ni >>> Maisarah



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

16 comments:

  1. cantik blog eda.. walaupun sama template dengan kak mia... nampak lain sekali lepas siap edit oleh mai...

    moga maju jaya...

    - Mia Liana

    ReplyDelete
  2. cantik kak eda.. semua org dah tukar template ni.. dilah pun nak jugak la
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..tapi akak tukar pun sebab tuari coding dah tunggang terbalik..tu yang tukar tu

      Delete
  3. Cantik..yang penting sangat minimal warna yang digunakan...terbaiklah.

    ReplyDelete
  4. Cantik dan kemas
    loading pun cepat :)

    ReplyDelete
  5. cantik template..mcm rabia mmg suka tukar template..tp skrg dh ok dh template tu..sebab ramai puji cantik template ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks rabia....kalau dah ok jangan tukar² hehehe

      Delete
  6. Cantik template baru, simple and nice. Blog pon laju

    ReplyDelete
  7. dari segmen Senarai URL Blog #31
    https://marblemomo.blogspot.com/
    singgah sini

    ReplyDelete
  8. Tempalate yang keren.

    http://www.mygreencanyon.com/2014/08/biaya-body-rafting-green-canyon.html?m=1

    ReplyDelete
  9. cun beb..makin masyhurlah ini belog hehe..

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81