Wednesday, September 13, 2017

# souviner

Cenderahati dari Legoland Malaysia

Assalamualaikum
Hai korang☺ Sebenarnya masih ada lagi kesinambungan cerita aku berjimba di Legoland Malaysia ni.Bukan apa,terlalu banyak sangat gambar yang perlu aku sorting.Nak pilih gambar yang menarik untuk aku masukkan di sini.Korang boleh baca entry aku di WATERPARK LEGOLAND tempohari.
Tapi tulah,disebabkan masih lagi belum disiapkan,maka kita cari entry yang santai dahulu ye.Hah..Lupa nak bagitahu,masa aku dapatkan tiket di Kaunter,As usual,kami as a media akan dapat satu beg yang mengandungi info semasa tentang LEGOLAND MALAYSIA yang perlu kami tahu sebelum kami melakukan aktiviti di Theme Park tu nanti.

Selain tu,ada dapat cenderahati dari Legoland yang aku tak tahu apa bentuk cenderahati yang aku dapat.Masa tu si awfiyah dah memberontak nak bukak kotak yang ada dalam beg tu.Tapi umi dia bertahan tak kasi bukak.Lama-kelamaan umi dia yang kalah.Habis di buka kotak tu,Tinggallah plastik je dalam tu.Nasib baiklah dia tak bukak plastik tu.Umi dah warning kakak fiyah awal-awal lagi,plastik tu hanya boleh bukak kat rumah je,tak boleh kat situ,Sebab aku tau di dalam plastik tu bricks yang kecil-kecil tu bila dibukak,of courselah berterabur kan.
Walau tak dapat selamatkan kotak,tapi umi berupaya selamatkan plastik tu dari awfiyah...sampai rumah dia masih pegang plastik bricks tu.Lepas dia tidur,umi lah yang mengerjakan memasang bricks tu sampai jadi hayam...eh...hehehehe..Nak memasang Lego tu memang sesuatu yang payah tau.Bukan senang.Kalau ada yang silap,korang terpaksa bukak semula dari awal.Tapi jangan risau ,di dalam tu ada satu kertas step yang perlu kita buat supaya ianya menjadi..yang penting korang kena fokus je.

legoland
Bukak je plastik,terus ko rasa pening nak buat...Actually aku ada satu tips bila korang dapat macam ni,Asingkan dulu mengikut bentuk..Lepas tu baru boleh buat.Sebab sebelum aku buat ni,aku memang tak asingkan langsung...hahaha...
legoland
baru tapak Hayam...
Yang part ni memang tak mencabar lagi tau.hah ...part yang mencabar kat bawah ni hah..hadoiii..parah weh
legoland
Hah...Part ni yang aku rasa mencabar,Pening nak mencari lego yang kecik-kecik tu.Ada juga aku salah pasang,nak bukak tu satu hal tau sebab kecik je kan menda alah ni..hahaha..terpaksa bukak semula dengan pin kecil.
legoland

Hampir siap

Tapi malangnya Hayam Roaster ni takde mata,matanya hilang entah ke mana.Mybe masa awfiyah koyakkan kotak tu,dia dah terbuang sekali dengan mata hayam tu.

Jadi umi terlebih kreatif untuk buat mata hayam ni.

legoland

Hayam Roaster dapat mata baru..Oklah dari takde mata kan..At least ada jugaklah kan.Walau tak cantik mana umi lukis,tapi rasa complete lah ayam ni.
Macam nak repeat lagi pergi legoland..Nak pergi ke waterpark

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

10 comments:

  1. Cantik..Cantik..Teringin jgk nk kesana satu hari nnt..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel kan hayam ni..insyallah nieza..nanti mesti dapt pergi

      Delete
  2. Assalamualaikum.eda....okay la tu...dah ada matanya hayam tu eda...kalau x ada mata dah mcm.ayam.buta pulak..hahahhaaa

    ReplyDelete
  3. Hehehe kreatif la kak. Tapi sungguh kalau tak ikut guide entah bila zaman baru siap hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kreatif sangat..hehehe...ni kalau takde guide book tak tau jadi ape kin naz

      Delete
  4. comelnya sourvenir Legoland. boleh buat mainan or perhiasan kan

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81