Tuesday, September 12, 2017

# Nagging

Freshkon Colors Fusion menjadi pilihan

Assalamualaikum
Hai korang☺☺ Kalau nak cerita pasal contact lens ni beb,aku rasa aku bukan pakar.Tapi aku adalah salah seorang yang menggunakan contact lens.


Aku dah memakai contact lens lebih dari 10 tahun...Tapi bukanlah pemakai tegar.Pertama kali aku menggunakan contact lens adalah dari jenama Freshkon.Masa aku kenal contact lens ni aku guna yang clear lens sahaja tau.Takdelah warna-warni ke ape...


Lepas tu,bila ke kedai cermin mata,saja nak tukar-tukar warna pulak,hah,tu yang aku start guna ada color bagai tu.

Dan lepas pada aku menjadi salah seorang pengguna lens la,aku dapat kenal banyak jenama yang ada di pasaran,Sampailah aku diperkenalkan dengan pelbagai jenis lens dari luar negara iaitu korea lens.Tapi dalam pada tu,ada jugak tau lens yang bukan nak kata apalah kan,ada sesetengah orang yang menjual lens yang murah sangat-sangat harganya.Tapi perlu diingat,kena tau kenapa dia jual murah,lepas tu korang kena selidik dulu lah kan,dari mana datangnya lens tu.


Semua tu perlu dititik beratkan supaya mata korang selamat dari penggunaan lens yang berbahaya.Aku cukup takut kalau lens yang beli di tempat-tempat yang kita tidak ketahui mana datangnya..Aku bercakap di atas pengalaman aku sendiri.Tidak menutup periuk nasi orang menjual lens yang murah..Sebab aku tau,tak semua lens murah tu disebabkan ianya diambil dari tempat-tempat yang tidak selamat dan tidak diiktiraf keselamatannya,tetapi mungkin pembelian secara pukal menyebabkan lens tu harga murah,


And yes,dalam banyak-banyak jenama lens,aku memang suka sangat dengan FRESKON ni.




Baru baru ni dapat reedem satu Freshkon Sparkles Shimmering Grey.Aku suka warnanya yang tidak begitu menyerlah.Jadi kenalah dengan muka dan warna kulit aku ni.Kang kalau terang sangat,macam tak sesuai kan.


Apa pun jenis jenama lens,kita kena juga menjaga kebersihan lens sebaik yang mungkin supaya tidak menganggu mata yang sihat.. Sebelum ni pun aku ada review lens jugak.Tu pun salah satu jenama yang aku cukup suka sebab rasa selesa sangat.




Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

7 comments:

  1. lama tak pakai contact lense. rasa nak beli grey hihihi

    ReplyDelete
  2. CCL tak pernah pakai contact lens . Kadang tengok org pakai nampak elok

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum eda...betul tu eda...dulu mama pun ada guna yg murah tapi x tahulah kenapa mata mulai jadi gatal2 n merah...lepas tu dah x beli yg murah lg...takut mata terus buta pulak nanti...hahhaaa...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  4. mana gambo ummi naura pakai contact lense..

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81