Thursday, September 14, 2017

# Nagging

Makan-makan di Office hari ni

Assalamualaikum

Hai korang☺☺ Aku busy sikit hari ni,dok tengok orang nak bakar-bakar hari ni.Hah..Hari ni dapat makan free,boss belanja sempena 7 months Festival atau lebih dikenali sebagai sembahyang hantu.And Of course bila ada acara macam ni,mest ada makan-makan.Eh...aku ada cerita dekat entry lepas tentang asal usul perayaan hantu ni.WAJIB BACA TAU!! hehehehe



Walaupun tak semeriah dulu-dulu makanannya,at least adalah jugak kan.Company kurang ada project  sekarang,so buat apa yang ada..Mana tau lepas ni ada ONG lagi,project masuk juta-juta lagi,dapatlah bonus dan makan-makan kan.hehehehe...


Memang setiap kali perayaan Hantu ni,officemate chinese je yang sediakan semua.Alhamdulillah makanan yang di order sahaja yang Melayu punya..

Menu yang dihidangkan kali ni adalah Nasi Goreng,mee hoon goreng,Ayam masak merah,kambing dan juga sayur campur.


Menu simple tapi kenyang.Disebabkan pagi aku dah makan nasi goreng,so aku just ambil mee hoon je.

Tadaaaaa...

Ada jugaklah kuih muih dua,tiga jenis.Tapi aku tak ambil banyak sebab perut memang dah full sesangat.Makan apa je yang ada depan mata,ni pun kenyang sampai dah nak balik ni hah....


Tempat korang ada buat jugak ke.

Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

11 comments:

  1. Meriah juga makanannya tu.... Alhamdulillah, rezeki..

    ReplyDelete
  2. tak pernah buat kat opis sebab takde chinese..huhu

    ReplyDelete
  3. Company cheery ada jgk sembahyang hantu and mkn2 nih...Tapi Muslim Xleh join lah Sebab non halal hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. So far company akak bab makan2 ni memang ambil orang melayu

      Delete
  4. bestnya akakk.. makan ramai2.. seronok!

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81