Monday, September 18, 2017

# Menu of the day

Menu Of The Day 18 Sept 2017

Assalamualaikum

Hai korang😊 rutin setiap hari,walaupun takdelah setiap hari tapi most of the day aku memang memasak.


Disebabkan aku tak berapa nak sihat,menu hari ni aku buat yang berair je.Sup menu ayam,petola campur fucuk and ikan goreng kapak.

Sebenarnya lama dah nak buat petola campur fucuk masak air,ternampak blogger eny abdullah post pasal tu.Tu yang masa beli barang basah,aku terus je beli petola tu.



Alhamdulillah,hari ni baru makan nasi.Bila tekak ni dah baik sikit,boleh la masak petai pulak.dah lama sangat terperap petai tu dalam peti ais.



Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

12 comments:

  1. Replies
    1. kan...yang membangkitkan selera tu sebab ikan kering kapak tu

      Delete
  2. Yang macam ni laaaaaa sedap..hirup kuahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali kan PC,memang sedap..cuma selera je kurang...

      Delete
  3. Sedapnya.. kalau tekak tak sedap Mkn sup2 mmg sesuai

    ReplyDelete
  4. Rasanya akk dah lebih setahun tak makan petola laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah...ni pun sebab tengok blogger tu share dekat fb..tu yang beli..hehehe

      Delete
  5. tambah sambal kicap sedap giler ni kak eda

    ReplyDelete
  6. Faveret hakak tu KD ikan masin kapak tu... Dulu masa mengandung sawan makan ikan kering tu sampai naik darah haha.... Pas tu sampai anak no 3 ada darah tinggi. Entah logik ke tidak pasal makan ikan masin tu jadi darah tinggi tak taulah hihi

    ReplyDelete
  7. eh, rebus-rebus macam tu sedap.. Qekra suka tau ;)

    ReplyDelete
  8. Haha..sedap lagi rebus, sy suka yg mak masak..

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81