Thursday, September 21, 2017

# review product

Pentingnya pengambilan Vitamin C untuk badan dan kulit Wajah

Assalamualaikum
Pentingnya pengambilan Vitamin C untuk badan dan kulit Wajah | Hai korang☺☺Actually aku bukanlah sesiapa pun yang nak bercerita pasal kecantikkan,tapi apa yang aku tahu dan amalkan,itulah yang perlu aku share dengan korang.



Vitamin C ni aku memang wajib ambil setiap hari untuk mengelakkan kulit muka aku terus berminyak dan kusam.Dalam Vitamin C ni  mempunyai anti oksidan yang dapat mencegah sel badan dari dirosakkan oleh radikal bebas dan ia banyak tau kelebihannya.So ,meh sini aku share  dengan korang apa pentingnya pengambilan Vitamin C untuk badan dan kulit muka.Vitamin juga dikatakan membantu tubuh berfungsi dengan normal.




MANFAAT VITAMIN C UNTUK TUBUH BADAN DAN WAJAH
1.ANTIOKSIDAN
Vitamin C bertindak sebagai pelindung daripada molekul berbahaya yang dipanggil radikal bebas termasuk asap rokok dan pencemaran udara.Bila kita sedut molekul-molekul berbahaya ni lama kelamaan ia akan merosakkan DNA dan menukarkan  sel sihat kepada sel kanser.

2.DEMAM DAN ASMA
Pengambilan Vitamin C apabila kita selesema tidak akan cepat pulih,dan ianya mengambil masa untuk pulih,sebab tu kita kena konsisten untuk mengambil Vitamin C ni setiap hari.Menurut kajian,ia turut mengurangkan risiko untuk sakit yang lebih kronik seperti asma ,pneumonia dan jangkitan paru-paru.

3.MEMBENTUK KOLAGEN
Kolagen tidak dapat dihasilkan tanpa Vitamin C.Kolagen ini adalah sejenis protein antara beribu protein dalam tubuh kita.Ianya amat diperlukan dalam pembentukkan kulit,jantung,salur darah,tulang,gigi,gusi dan seluruh badan memerlukan kolagen.Bagi memastikan tubuh badan kita mendapat vitamin c yang cukup,harus konsisten pengambilannya.

4.MENINGKATKAN IMUNITI
Vitamin C diperlukan untuk meningkatkan sel darah putih.

5.BAIK UNTUK KULIT
Ia melindungi kulit kita daripada radikal bebas dan sinaran UV yang merosakkan sel kulit.Selain itu,ia membantuk mengurangkan kedutan dan menganjalkan kulit.

6.BAIK UNTUK KULIT
Mengikut kajian,Vitamin C diperlukan untuk memecah lemak yang tersimpan dan menukarkannya kepada tenaga.

7.VITAMIN TAMBAHAN UNTUK PESAKIT KENCING MANIS
Mengikut kajian juga pengambilan insulin bersama Vitamin C akan meningkatkan sensitiviti  terhadap insulin dan meningkatkan fungsi saluran darah dan seterusnya mengurangkan risiko untuk mendapat penyakit yang lebih kronik akibat diabetes.






Hah...Apa kata korang ambil Vitamin C dari Hakubi ni.Jadikan ianya suplement korang untuk setiap hari.Setiap botol HAKUBI WHITE C PLUS bukan sahaja mengandungi Vitamin C malah ia juga mengandungi B6 dan Panthothenic acid.



HAKUBI WHITE C PLUS


Cara Makannya
2 biji 3 kali sehari

saja nak tonyoh muka kat sini..hehehehe

Pastikan korang minum air secukupnya ye bila makan supplemen macam ni.Oh ya..Aku suka hisap je sebab HAKUBI WHITE C PLUS ni ada dua rasa tau.pertama kali kalau ko hisap dia rasa manis dan lama kelamaan akan menjadi masam.Aku suka makan HAKUBI ni.


Korang boleh dapatkan HAKUBI ni di WATSON berdekatan dan Lazada pun ada jual jugak tau.

Harga : RM122.85

Boleh check kat link watson -SINI




So,selain dari makan  Hakubi White C plus ni,aku pakai juga  HAKUBI WHITE C GEL.
Yelah,nak cantik kenalah pakai kan untuk protect muka kita yang selalu terdedah dengan persekitaran luar ni.Nak pulak kulit muka aku sunburn masa ke LEGOLAND hari tu.



Kalau korang nak tahu,HAKUBI WHITE C GEL ni mengandungi campuran khas 6% derivatif Vitamin C ,Ekstrak Hyaluronic Acid dan Licorice.Ia membantu mencegah kerosakkan dan freckles yang disebabkan oleh selaran matahari.Kalau kulit muka sunburn,terasa panas tu,boleh lah sejukkan dengan HAKUBI WHITE C GEL ni.Ia boleh merawat kulit muka yang kering dan berjerawat dan mampu jugak untuk membantuk kulit muka yang berminyak.


Cara menggunakannya
Gunakan dengan jumlah yang sederhana kepada kulit 2 kali sehari.
 Selalunya sebelum aku make up,aku akan titiskan sikit dekat dagu,dahi dan pipi.lepas tu sapu sambil urut-urut sikit...Baru pakai moisturizer and foundation..

Harga : RM97.40

Boleh check kat link watson -SINI

HAKUBI WHITE C PLUS &  HAKUBI WHITE C GEL



Ini adalah produk Jepun tau.So kalau nak cantik macam kulit orang jepun boleh try ni..hehehehe..


More details boleh tengok kat website Watson

http://www.watsons.com.my









Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

6 comments:

  1. kebetulan vitc sha dah nak habis. nanti boleh usha brand ni pulak

    ReplyDelete
  2. Echa tak ada langsung mkn apa2 vitamin. Huhu.

    ReplyDelete
  3. vitamin c yg terbaik adalah buah oren kan.. slalu gak kalau kena selsema tu, beli oren sunkist, makan byk2 skjp dah elok selsema..

    ReplyDelete
  4. Ena pon amek vitamin c .mmg bagus suaah nk demam..badan xlesu..tp xpernah try brand ni..tq info

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum eda...mcm best jer ni boleh cuba nanti...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81