Tuesday, September 26, 2017

# legoland # movie

Preview Screening The Lego Ninjago Movie

Assalamualaikum

Hai korang☺☺Throwback cerita sabtu lepas.Actually aku dapat invitation untuk prview Screening The Lego Ninjago Movie ni dari Legoland Malaysia.
Pagi sabtu lagi aku dah terpacak di TGV Cinema Aeon Bukit Indah.Ada lagi rakan blogger yang join untuk tengok movie iaitu Hernee Nazir.So pukul 10.30 kami dah siap-siap ambil tiket.
Sebelum masuk wayang,sempatlah kami wefie bersama.
Tetiba je muka jadi flawless macam ni..hahaha

Pinjam anak-anak si Hernee ni.memandangkan dak Naura tak ikut,umi pinjam menantu jelah...hehe

Masa reaction aku first time tengok cerita ni,oh,...Pelakon yang sangat terkenal dari Hongkong ni berlakon,tetapi sangkaan ku dikesemua cerita ni akan ada kisah dia..Nop..Itu hanya pembukaan sahaja ok.

Selepas sinopsis,barulah keluar Lego animation Ninjago ni beraksi..Dalam cerita ni,Lord Garmedon ni adalah seorang remaja yang selalu tak disenangi oleh rakan di kolej kerana kejahatan Ayahnya terhadap Bumi Ninjago.

Sampai satu masa dia menentang Ayahnya untuk menakluki bumi Ninjago dengan kuasa-kuasa Jahatnya.Banyaklah aksi-aksi pergaduhan antara dia dan ayahnya sampai ayahnya sendiri tak tau yang menentang dia tu adalah anaknya..Hah..macam tulah ceritanya.

Tapi ending yang menarik tu,membuatkan aku yang tengok ni sedih,dengan perkara-perkara yang berlaku sepanjang dia menentang ayahnya..Ha...itu jelah aku nak cerita.Kalau korang nak tahu cerita selanjutnya haruslah menonton movie ni ye.


Bila Legoland Invite para Blogger,tak sah kalau takde gift dari Mereka.
Ini adalah koleksi aku yang kedua selepas Ayam lego..hehehe







Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

6 comments:

  1. Nampak menarik je cerita ni.... perempuan memang cepat sedih... hihi

    ReplyDelete
  2. ni kalau adik Nurul dapat memang dia suka sangat la :D

    ReplyDelete
  3. hahahaha pinjam la anak bujang kami..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum eda...bestnya kalau dpt join sekali hari tu...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  5. budak-budak paling enjoy tengok movie ni kan.

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81