Tuesday, September 12, 2017

# Produk

SUSU KAMBING ETSUMELL CHOCO OAT SEDAP DAN BERKHASIAT

Assalamualaikum
SUSU KAMBING ETSUMELL CHOCO OAT SEDAP DAN BERKHASIAT | Hai korang☺☺...
Bila dengar susu kambing ni,mesti tekak korang rasa loya je kan..Kan dia macam ada bau-bau hamis yang menyebabkan korang seriau nak minum...kan..kan


etsumell
Susu Kambing Etsumell choco oat ni di formulakan dan dirumus khas berasaskan susu kambing dan 100% bahan semulajadi(organik) tanpa sebarang bahan kimia,pewarna atau perisa tiruan.Istimewanya susu ni kalau korang nak tahu,ia ada tambahan Oat  yang menjadikan susu kambing Etsumell ni tinggi kandungan serat yang berperanan penting dalam membekalkan lebih tenaga selain menjaga kesihatan jantung kita.Ia ditambah pula dengan DHA dan Makanan Sunnah serta gabungan optimum vitamin dan Mineral yang memenuhi keperluan nutrisi badan dan diet harian.
Susu Kambing Etsumell  Choco Oat ni mengandungi Susu kambing,Oat,DHa Kurma,Madu,Kismis,Habatus Sauda,Arabic Gam,Delima,Ekstrak Biji Aprikot dan juga serbuk koko.


SIAPA YANG PERLU MENGAMBIL SUSU KAMBING ETSUMELL CHOCO OAT 

  • Kanak-kanak.
  • Wanita hamil dan berpantang.
  • Wanita yang menyusukan bayi.
  • Remaja.
  • Dewasa dan warga emas

KELEBIHAN SUSU KAMBING ETSUMELL CHOCO OAT.



Kanak-kanak/Pelajar /Remaja
  • Meningkatkan sistem imunisasi.
  • Khasiat DHA/Kismis/Kurma membantu meningkatkan IQ/EQ kanak-kanak dan pelajar.
  • Penghadaman lebih lawas dan lancar.
  • Menguatkan jisim tubuh yang sihat.
  • Membantu menghilangkan kahak dan lelah.
  • Mudah dicerna.
IBU HAMIL
  • Membantu menaikkan HB dan mencegah anemia sewaktu hamil.
  • Membantu mengelakkan sembelit/buasir
  • Melancarkan sistem penghadaman dan permasalahan usus.
  • Memberikan tenaga,menghilangkan loya serta pedih ulu hati.
  • Mengurangkan rasa sakit belakang dan bengkak kaki di akhir waktu kehamilan.
  • Membantu mengurangkan risiko bayi terkena jaundice/demam kuning berpanjangan.
  • Mengimbangi kadar kolestrol dan kandungan gula dalam darah.
IBU MENYUSU
  • Sebagai Milkbooster
  • Memekatkan susu
  • Memberi tenaga
  • Bayi mendapat lebih khasiat.
  • Membekalkan khasiat kalsium.
DEWASA/WARGA EMAS
  • Bersifat alkali dan ia akan berlawan dengan makanan dan toksin yang menjadi penyebab penyakit kronik.
  • Badan berasa lebih bertenaga dan terasa ringan.
  • Melegakan sakit gastrik dan membantu merawat asma dan lelah.
  • Membuang angin dan toksin dari badan.
  • Dapat membantu mengurangkan risiko penyakit kronik.

Paling best masa aku puasa Arafah hari tu,sahur sempatlah menikmati secawan Susu Kambing Etsumell ni.Secawan susu dengan 2 keping roti je dah buatkan perut aku kenyang.Takde rasa letih pun masa berpuasa hari tu.Elok pi shopping barang basah untuk Hari raya Haji hari tu tau.

Minum susu Etsumell ni memang best,kalau aku yang bancuh,aku akan lebihkan scoop dari yang disarankan..Pekat-pekat sikit baru best tau.4 scoop susu Etsumell dengan 150ml air panas.uih..memang sedap.

Bukan sahaja aku je minum,bahkan Naura dan fiyah pun suka minum susu kambing ni.Yelah,sebab dia berperisa coklat kan..Haruslah sedap je togak susu tu.

etsumell

Cara penyediaannya
campurkan 3 scoop bersama 120ml air suam.


Ok..ada info sikit ni, Jika korang membeli Susu Etsumell ni, korang boleh reedem untuk mendapatkan  satu box percuma tau.

Caranya korang kena kumpul 10 kupon yang ada di atas kotak Etsumell ni,dan bila dah cukup,korang boleh tebus sekotak Etsumell ni secara percuma..




Untuk maklumat lebih lanjut korang boleh follow mereka ye
Contact : +6011-23451742














Thanks for Reading kisahsidairy.com
Contact me at :sitirohaida81@gmail.com

8 comments:

  1. waa.. tengok gambar kotak pun dah terasa macam nyum2 je.. boleh try pasni..

    ReplyDelete
  2. Cepat2!!! Hari ni LAST!! Jemput join Giveaway di blog Tengkubutang.com yea.. mana tahu ada rezeki menang apa-apa hadiah kan... kalau tak minat hadiah.. jemput join sekadar support contest di blog TB tu ke.. boleh...? heeee.. thank you.. i love you.. =) jom meriahkan lagi contest ni disamping boleh dapat trafik dari peserta-peserta yang join untuk blogwalking.. =)..

    Kepada yang dah join.. Terima kasih sangat-sangat... semoga Allah murahkan rezeki korang.. Aamiin..

    http://www.tengkubutang.com/2017/08/tengkubutang-6-million-pageview-giveaway.html

    ReplyDelete
  3. Cepat2!!! Hari ni LAST!! Jemput join Giveaway di blog Tengkubutang.com yea.. mana tahu ada rezeki menang apa-apa hadiah kan... kalau tak minat hadiah.. jemput join sekadar support contest di blog TB tu ke.. boleh...? heeee.. thank you.. i love you.. =) jom meriahkan lagi contest ni disamping boleh dapat trafik dari peserta-peserta yang join untuk blogwalking.. =)..

    Kepada yang dah join.. Terima kasih sangat-sangat... semoga Allah murahkan rezeki korang.. Aamiin..

    http://www.tengkubutang.com/2017/08/tengkubutang-6-million-pageview-giveaway.html

    ReplyDelete
  4. wah susu kambing, jarang minum tapi ada coklat tuh cam best plak

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum eda...entri mama masih dlm draf lg...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete



Follow Us @aida_yusof81